Cantina unde au mâncat copiii internaţi cu toxiinfecţie alimentară, închisă pentru 24 de ore

Cantina din tabăra de copii de la Năvodari, unde au luat prânzul, duminică, 47 de persoane care au fost internate apoi cu toxiinfecţie alimentară la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa va fi închisă pentru 24 de ore.

1 afișare
Imaginea articolului Cantina unde au mâncat copiii internaţi cu toxiinfecţie alimentară, închisă pentru 24 de ore

Cantina unde au mâncat copiii internaţi cu toxiinfecţie alimentară, închisă pentru 24 de ore

Grigore Mertoiu, directorul DSVSA, a declarat, luni, că în baza unei ordonanţe de suspendare temporară a activităţii, pentru 24 de ore se va închide cantina unde au fost pregătite alimentele din care au consumat cele 47 de persoane, dintre care 35 copii, care au ajuns în cursul nopţii la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

Pe perioada suspendării activităţii, se va face o dezinfecţie-dezinsecţie, iar personalul cantinei va trece printr-o triere epidimiologică pentru a se verifica dacă vreunul dintre cei care lucrează acolo poartă vreun germen de salmonella.

Directorul executiv al Autorităţii de Sănătate Publică Judeţeană (ASPJ) Constanţa, Marius Enescu, a declarat că doi reprezentanţi ai ASPJ vor fi detaşaţi în Tabăra de copii de la Năvodari până la finalul vacanţei pentru a supraveghea condiţiile în care se pregătesc şi se manevrează alimentele la cantinele din tabere. Dacă rezultatele analizelor pe care le fac autorităţile medicale se va demonstra că salmonella a fost prezentă în cantina de la Năvodari, societatea riscă o amendă de 20.000 lei, iar cantina va putea fi închisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici