Capitala blocată: Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele nu circulă în Bucureşti - GALERIE FOTO

Toate mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) s-au retras de pe trasee, de la ora 7.30 nemaicirculând niciun troleibuz, autobuz sau tramvai.

395 afișări
Imaginea articolului Capitala blocată: Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele nu circulă în Bucureşti - GALERIE FOTO

Mijloacele de transport în comun din Capitală, retrase de pe trasee

Reprezentanţii biroului de presă al RATB au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că începând cu ora 4.30 au circulat 22 de linii de transport, însă acestea s-au retras de pe trasee, astfel că nu mai există niciun mijloc în comun de la ora 7.30.

Daniel Piştea, inspector principal la Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti, a declarat că singurele zone în care traficul rutier este uşor îngreunat sunt cele în care nu există staţii de metrou.

Inspectorul de poliţie a subliniat faptul că numărul poliţiştilor rutieri din intersecţii fusese oricum suplimentat cu ocazia Sărbătorilor Pascale, astfel că nu este necesar creşterea numărului acestora din cauza grevei spontane a şoferilor RATB.

GALRIE FOTO

Traficul rutier era îngreunat, joi dimineaţă, în mai multe cartiere ale Capitalei şi în zonele periferice, unde nu există staţii de metrou şi unde circulaţia este, de obicei, intensă. Printre aceste zone se numără cartierele Militari, Drumul Taberei sau Băneasa.

Bucureştenii au avut de ales, ca alternativă la mijloacele RATB, metroul, taxiurile, maşinile personale sau mersul pe jos.

Staţiile de metrou au fost mai aglomerate în jurul orelor 7.00 - 9.00, însă, în prezent, numărul oamenilor care aşteaptă în staţii nu este semnificativ mai mare.

Peste o mie de angajaţi RATB protestează la autobaza Titan, aceştia refuzând să iasă cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele pe trasee. Protestul a fost declanşat, miercuri noapte, la acţiune participând iniţial 400 de angajaţi ai regiei.

Oamenii susţin că au recurs la această formă de protest, deoarece în ultimele două luni salariile lor au început să scadă. Aceştia au precizat că în ultimele luni nu au depăşit 130 de ore lucrate, în condiţiile în care în perioade similare ale altor ani lucrau şi aproximativ 200 de ore.

Angajaţii RATB reclamă şi faptul că liderii de sindicat nu le mai reprezintă interesele. Unii dintre ei au sugerat chiar că aceştia au primit bani pentru a nu le mai reprezenta interesele în discuţiile cu conducerea Regiei.

Primarul general Sorin Oprescu şi viceprimarul Victor Iovici au discutat, la sediul RATB, cu şeful regiei despre protestul de la autobaza Titan.

Edilul Capitalei le-a transmis angajaţilor RATB că nu le vor fi diminuate salariile, din moment ce toate principiile din contractul colectiv de muncă au fost respectate, însă a arătat că nu se duce la autobaza Titan, ci aşteaptă o delegaţie a lor la discuţii la sediul regiei.

Bugetul RATB este în acest an de 518.000.000 lei (aproximativ 123.000.000 euro), cu peste 230.000.000 lei mai mic decât cel de anul trecut, care a fost de 748.862.910 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici