Capitala, poluată cu gunoaie. 212 locuri cu deşeuri depozitate ilegal, descoperite. Ministru: „Ne aflăm într-o locaţie cu imagini şocante”

Ministrul Mediului Barna Tánczos a anunţat că în urma controalelor efectuate în ultima lună în Capitală au fost descoperite 212 locuri cu depozite ilegale de deşeuri, care ocupau aproape 100.000 de metri pătraţi.

468 afișări
Imaginea articolului Capitala, poluată cu gunoaie. 212 locuri cu deşeuri depozitate ilegal, descoperite. Ministru: „Ne aflăm într-o locaţie cu imagini şocante”

Ministrul Mediului: 212 locuri cu deşeuri depozitate ilegal, descoperite în Capitală

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tánczos, a făcut miercuri o vizită în zona Şoselei Fundeni din Sectorul 2 al Capitalei, zonă recunoscută pentru depozitarea ilegală de deşeuri.

„Suntem la aproape o lună de când am demarat controale mixte cu Garda Naţională de Mediu, Poliţia Română şi Jandarmeria pentru a-i depista pe cei care depozitează ilegal deşeuri în Capitală. Ne aflăm într-o locaţie cu imagini şocante. Sunt un adept al măsurilor ferme, cred uneori şi în măsurile radicale. Ceea ce am făcut de la începutul lunii februarie împreună cu Primăriile de Sector şi Primăria Generală vine tocmai din acest crez: dacă acţionăm ferm şi suntem hotătâţi, putem să schimbăm imaginea Bucureştiului şi a întregii ţări. Este inadmisibil ca într-o capitală europeană să avem asemenea imagini dezolante”, a spus ministrul.

Acesta a spus că în urma controalelor făcute au fost identificate 212 locuri cu depozite ilegale de deşeuri.

„Acest rezultat arată ca dacă se fac acţiuni ferme, vor veni şi rezultatele. La aceste locaţii, am găsit zeci de mii de tone de deşeuri depozitate ilegal, aproape 100 000 mp acoperiţi total sau parţial de asemenea deşeuri. Au fost aplicate amenzi de sute de mii de lei şi s-a dispus în fiecare caz ecologizarea suprafeţelor. Vom face sesizări penale împotriva proprietarilor de terenuri care nu respectă măsurile de ecologizare dispuse de Garda Naţională de Mediu. Suma totală a amenzilor depăşeşte 300 000 lei”, a mai declarat Barna Tánczos.

De asemenea, ministrul a anunţat că au fost confiscate 7 mijloace de transport folosite la transportul deşeurilor.

Potrivit Ministerului Mediului, cele mai mari depozite de deşeuri ilegale identficate în Capitală în urma acestor controale sunt: în zona Drumul Carierei 28-32 (sectorul 1), pe şoseaua Fundeni (sectorul 2), în zona CET Progresu (sectorul 4), Intrarea Cooperativei (sectorul 5), în spatele CET Vest (sectorul 6).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici