Capitala va avea alte trei parcări subterane în centru. Oprescu: Lucrările ar putea începe din toamnă

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că lucrările la alte trei parcări subterane din centrul Bucureştiului ar putea începe din această toamnă.

1239 afișări
Imaginea articolului Capitala va avea alte trei parcări subterane în centru. Oprescu: Lucrările ar putea începe din toamnă

Capitala va avea alte trei parcări subterane în centru. Oprescu: Lucrările ar putea începe din toamnă (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a declarat că lucrările la parcările subterane din Piaţa Valter Mărăcineanu, strada Edgar Quinet şi din spatele Spitalului Colţea ar putea începe din această toamnă.

Sorin Oprescu a spus joi că, dacă vremea permite, lucrările la cele trei parcări subterane ar putea începe după ce sunt finalizate lucrările la parcarea de la Universitate.

Edilul şef al Capitalei a precizat că parteneriatele public-private pentru aceste parcări au fost semnate, iar autorizaţiile de construire sunt în curs de elaborare.

Parcarea subterană de la Universitate va fi funcţională în cursul lunii septembrie, anunţa în august primarul Capitalei.

Parcarea de la Universitate are trei niveluri şi o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 de locuri speciale pentru motociclete. Aceasta are o intrare din strada Academiei, o ieşire lângă Muzeul de Istorie şi încă o intrare "interschimbabilă" în dreptul străzii Toma Caragiu, acolo unde va fi amplasat şi liftul pentru şoferii care parchează.

Sorin Oprescu spunea, înainte de alegerile locale din iunie, că în programele pentru dezvoltarea Bucureştiului pe care vrea să le iniţieze în al doilea mandat intră şi construcţia unor noi parcări subterane, printre care indica parcajele din Piaţa Valter Mărăcineanu, din Piaţa Edgar Quinet şi de la Colţea.

Oprescu preciza că parcarea subterană din Piaţa Valter Mărăcineanu va avea 242 de locuri, termenul de finalizare fiind estimat pentru primul semestru din 2015, parcarea din Piaţa Edgar Quinet va avea 380 de locuri, termenul fiind semestrul al doilea din 2013, iar parcarea subterană de la Colţea va avea 420 de locuri, termenul fiind semestrul al doilea din 2015.

El spunea şi că Bucureştiul are o problemă cu locurile de parcare, iar acest lucru creează disconfort atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni, de aceea a acordat o atenţie deosebită acestui subiect.

În Strategia de parcare, studiu realizat de experţi internaţionali, a fost conceput primul sistem public de parcări moderne din Capitală, au fost create proiecte şi a fost găsită formula de finanţare prin parteneriate public-private, mai spunea Oprescu.

Primarul arăta că în prezent sunt în diverse stadii de planificare şi execuţie mai multe parcaje.

Sorin Oprescu preciza că în zona centrală a Capitalei, unde spaţiul este limitat, vor fi construite în special parcări subterane. De asemenea, strategia vizează şi construirea de parcări rezidenţiale, între blocuri, dar şi Park&ride, care înseamna parchează şi călătoreşte şi au drept scop descurajarea traficului în centrul oraşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici