Căpitanul Răzvan Moldovan, mort în accidentul din Sibiu, era "un caracter puternic" şi iubea cariera militară - foşti profesori

Căpitanul Răzvan Moldovan, unul dintre militarii morţi în accidentul aviatic din Sibiu, era "un caracter puternic" şi iubea cariera militară, iar vecinii şi cunoscuţii din Alba Iulia ai familiei sale spun că vor merge, duminică, la biserică pentru a se ruga pentru tânăr, care se căsătorise în vară.

1433 afișări
Imaginea articolului Căpitanul Răzvan Moldovan, mort în accidentul din Sibiu, era "un caracter puternic" şi iubea cariera militară - foşti profesori

Răzvan Moldovan (Imagine: MApN)

Căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan avea 29 de ani, fiind originar din Alba Iulia.

Răzvan Moldovan a absolvit Colegiul Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia în promoţia 2005.

Foştii dascăli ai tânărului au numai cuvinte de laudă despre acesta şi spun că era unul dintre cei cu care se mândreau, pentru că a reuşit să îşi urmeze vocaţia şi cariera militară.

"În timpul liceului era un elev foarte serios şi implicat, un caracter puternic. Cred că faptul că a urmat Colegiul Militar şi apoi a reuşit să fie admis la Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă" din Braşov demonstrează caracterul său puternic, dedicarea şi seriozitatea în pregătire. Examenul la Academie nu este simplu şi implică mult mai multă rigoare şi muncă pentru că testele de verificare nu sunt deloc simple", afirmă unul dintre foştii profesori ai tânărului militar.

În cartierul din municipiul Alba Iulia unde locuieşte familia militarului, oamenii vorbesc despre tragedia aviatică de la Stejăriş, iar unii spun că doresc să meargă, duminică, la biserică pentru a se ruga şi a aprinde o lumânare pentru Răzvan Moldovan şi ceilalţi şapte colegi ai săi care şi-au pierdut viaţa în acest accidentul aviatic de vineri, din judeţul Sibiu.

Vecinii afirmă că părinţii tânărului au plecat imediat după aflarea veştii la Sibiu, cel mai probabil pentru a se ocupa de procedurile legale pentru înmormântarea tânărului.

Cunoscuţii lui Răzvan sunt şocaţi şi spun că acesta era un tânăr model, respectuos şi că iubea cariera militară.

Potrivit acestora, tânărul se căsătorise chiar în vara acestui an.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici