Vecină a lui Dorin Filip, mort în accidentul aviatic din Sibiu: "Era un om cu suflet, cu bun simţ"

Maistrul militar Dorin Filip, mort în accidentul aviatic din Sibiu, era "un om plăcut, cu bun simţ", spune o vecină din blocul din Câmpia Turzii unde locuia acesta.La Târnăveni, localitatea natală, el era cunoscut ca "un băiat de caracter", ambiţios, care punea mai presus de toate siguranţa altora.

621 afișări
Imaginea articolului Vecină a lui Dorin Filip, mort în accidentul aviatic din Sibiu: "Era un om cu suflet, cu bun simţ"

Dorin Filip (Imagine: MApN)

În Câmpia Turzii, pe strada Teilor, unde sunt blocuri cu patru etaje în care locuiesc militari de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, este doliu.

Olivia Tărcuţ, care era vecină de bloc cu maistrul militar Dorin Filip, mort în accidentul de elicopter din Sibiu, şi-l aminteşte ca fiind "un om plăcut şi cu bun simţ".

"Îl ştiu de doi ani, de când se mutase în bloc, ca vecin era amabil, îmi deschidea uşa, era un om cu suflet. Îl vedeam în uniformă, venea de la bază. Păcat că la 30 de ani a plecat dintre noi, se pare că cineva acolo sus l-a iubit. Ştiu ce înseamnă durerea, şi soţul meu a fost paraşutist la Baza 71 Aeriană, a murit de tânăr. Şi fratele lui lucrează la bază, şi-a luat apartament în acelaşi bloc, cu un etaj mai sus, la III, era tot maistru militar", spune femeia.

Ea povesteşte că, în momentul în care a auzit de prăbuşirea elicopterului în judeţul Sibiu, i-a apărut în faţă imaginea lui Dorin Filip, deşi nu ştia atunci că acesta murise.

"Am avut o presimţire. Stau în acest bloc de 18 ani şi, din păcate, în fiecare bloc de aici unde locuiesc cadre militare de la Baza 71 Aeriană au rămas copii orfani şi femei văduve. Cadrele militare sunt expuse la risc, pleacă din casă şi nu ştiu dacă se mai întorc", afirmă Olivia Tărcuţ.

Dorin Constantin Filip era originar din Târnăveni, judeţul Mureş.

Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan, spune că îl cunoştea pe acesta din vedere şi că era "un băiat de caracter".

"Îl cunoşteam din vedere, de la diferite ocazii, Târnăveniul e destul de mic, ne cunoaştem între noi. Era un băiat de caracter, pe care te puteai sprijini, te puteai baza. Un băiat respectuos, foarte ambiţios, dorea întotdeauna ca semenii lui să se simtă bine în prezenţa lui şi, în acelaşi timp, punea mai presus de toate siguranţa semenilor. Condoleanţe familiei", a declarat Megheşan.

De altfel, zeci de mesaje de condoleanţe au fost postate şi pe pagina de Facebook a portalului tirnaveni.ro. Din unele dintre acestea reiese că tânărul urma să se căsătorească în curând.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici