"Căpşunarii" migrează către ţările nordice! Danemarca angajează sute de români

Dacă lucrătorii români au căpătat denumirea de "căpşunari" din cauza migraţiei masive din anii trecuţi la cules de căpşune în Spania, în prezent românii se pot duce tot la cules de căpşune, dar în Danemanca. Angajatorii din această ţară au anunţat că vor să angajeze 200 de români care să lucreze în agricultură, pentru un câştig de maximum 15 euro pe oră. Selecţia se face prin Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), care organizează în data de 10 martie o bursă de joburi, informează www.incont.ro.

98 afișări
Imaginea articolului "Căpşunarii" migrează către ţările nordice! Danemarca angajează sute de români

"Căpşunarii" migrează către ţările nordice! Danemarca angajează sute de români (Imagine: Adrian Cojocaru/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui anunţ al ANOFM, angajatorii danezi vor să angajeze lucrători în agricultură, la cules de căpşune, zmeură, mazăre, ceapă sau dovlecei. Sunt disponibile, de asemenea, şi 10 posturi pentru şoferi de tractor, de camion sau de autobuz.

Durata contractelor de munca este de câteva luni, din aprilie şi până în noiembrie, în funcţie de perioada de recoltare a fructelor şi legumelor.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici