Captură de 160 de kilograme de droguri, după descoperirea unei „ferme” de cannabis. Doi bărbaţi au fost arestaţi

O reţea de traficanţi de droguri de risc a fost destructurată în Bihor, trei persoane care au înfiinţat o cultură outdoor de cannabis fiind prinse în flagrant. Au fost confiscate peste 160 de kilograme de cannabis.

275 afișări
Imaginea articolului Captură de 160 de kilograme de droguri, după descoperirea unei „ferme” de cannabis. Doi bărbaţi au fost arestaţi

Captură de 160 de kilograme de droguri, după descoperirea unei „ferme” de cannabis. Doi bărbaţi au fost arestaţi

Potrivit unui comunicat al Poliţiei, poliţiştii din Oradea şi procurorii DIICOT Oradea au prins, vineri, în flagrant delict, în localitatea bihoreană Băleni, doi bărbaţi, de 45, respectiv 48 de ani, din Oradea şi din Băleni şi o femeie, de 45 de ani, tot din Băleni, în timp ce recoltau muguri şi inflorescenţe de cannabis, dintr-o cultură amenajată într-un solariu.

Cei în cauză sunt bănuiţi că, în cursul anului 2019, ar fi cultivat plante de cannabis outdoor.

În urma percheziţiilor, la locuinţa bărbatului de 48 de ani a fost descoperită o cultură outdoor de cannabis, fiind recoltate 12 plante de cannabis ajunse la maturitate, rezultând o masă brută totală de 149,95 de kilograme.

În aceeaşi locaţie, într-o cameră a imobilului, a fost descoperit un laborator indoor de uscare a mugurilor şi inflorescenţei de cannabis, în care au fost găsite 9 kilograme de cannabis uscat, iar într-o altă încăpere au fost găsite alte 10 pungi vidate, cu muguri şi inflorescenţe de cannabis uscat, care cântăreau 2,194 kilograme, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor.

Din aceeaşi locaţie au fost ridicate instalaţii şi aparatură folosită pentru întreţinerea culturii de cannabis, uscarea plantelor şi ambalarea acestora în vederea comercializării, respectiv îngrăşăminte, ventilatoare, un dispozitiv de separare a mugurilor de cannabis de plantă şi alte bunuri şi obiecte folosite în cultivarea şi uscarea plantelor de cannabis.

Procurorii au dispus reţinerea celor trei persoane pentru 24 de ore, iar sâmbătă Tribunalul Bihor a decis arestarea preventivă a celor doi bărbaţi, pentru trafic de droguri de risc.

De asemenea, faţă de femeia de 45 de ani, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Taguri:
cannabis,
captură,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici