Captură de ţigări de peste 30.000 de euro, făcută de poliţiştii maramureşeni

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au prins, sâmbătă, doi tineri din Ucraina, care transportau în România 25.000 de pachete de ţigări, în valoare de peste 30.000 de euro, pentru oprirea celor doi fiind nevoie de două focuri de armă.

45 afișări
Imaginea articolului Captură de ţigări de peste 30.000 de euro, făcută de poliţiştii maramureşeni

Captură de ţigări de peste 30.000 de euro, făcută de poliţiştii maramureşeni (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al IJPF Maramureş, Iulia Utan, a declarat că poliţiştii de frontieră au prins doi tineri care transportau, din Ucraina, peste râul Tisa, în dreptul localităţii Sighetu Marmaţiei, pe o barcă pneumatică, 25.000 de pachete de ţigări, în valoare de peste 30.000 de euro.

Pentru reţinerea celor doi, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă, în plan vertical, două focuri de armă, pentru că tinerii acuzaţi de contrabandă nu au oprit la somaţie.

Potrivit sursei citate, alte trei persoane, care îi ajutau pe contrabandişti, au reuşit să fugă înapoi în Ucraina, moment în care poliţiştii români i-au alertat pe colegii lor ucrainieni, care au găsit la locul indicat de autorităţile române un autoturism cu care fuseseră transportate ţigările până pe malul Tisei, şi două vâsle.

Cei doi tineri prinşi de poliţiştii de frontieră români sunt, potrivit Iuliei Utan, Vasile V. de 25 de ani, şi Mihai F., de 18 ani, ambii din Ucraina.

Ei au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi pentru contrabandă.

Purtătorul de cuvânt al IJPF Maramureş a declarat că aceasta este una dintre cele mai mari capturi de ţigări făcute în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici