Captură-record de cocaină. Drogurile au fost găsite plutind în largul coastelor Siciliei

O cantitate record de cocaină în valoare de 400 de milioane de euro a fost recuperată din apă în largul coastelor Siciliei.

355 afișări
Imaginea articolului Captură-record de cocaină. Drogurile au fost găsite plutind în largul coastelor Siciliei

Captură-record de cocaină. Drogurile au fost găsite plutind în largul coastelor Siciliei

70 de colete impermeabile, cântărind în total două tone, au fost găsite plutind în mare în apropierea portului Catania, potrivit Sky News. Pachetele, dotate cu un dispozitiv de semnalizare luminoasă, au fost reperate din cer de un avion de supraveghere.

Învelişul din plastic a împiedicat drogurile să se ude, iar pachetele au fost ţinute împreună cu ajutorul unir plase de pescuit. Poliţia a utilizat bărci pneumatice pentru a recupera drogurile şi a descoperit că pachetele conţineau 1.600 de pachete de cocaină.

Aceasta este una dintre cele mai mari capturifăcute vreodată în Italia, poliţia numind-o o captură record". Poliţiştii au declarat că „metoda de ambalare şi prezenţa unui dispozitiv luminos care să permită urmărirea" sugerează că o navă de marfă a aruncat drogurile în mare.

Navele de poliţie monitorizează portul Catania pentru a găsi orice ambarcaţiune care ar fi putut fi implicată în operaţiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici