Carantina de noapte, lockdown pentru industria HoReCa

  • De la mai bine de 100 de cocktailuri pe seară, la 30-40 de bături servite
  • Oddity, singurul cocktail bar din Iaşi, nu va mai rezista mult, îţi spune Ionuţ, barman şi proprietar
  • La BeerZone, tot în centrul Iaşului, două ore lispă din program înseamnă peste 1.000 de lei pierduţi
1188 afișări
Imaginea articolului Carantina de noapte, lockdown pentru industria HoReCa

Carantina de noapte, lockdown pentru industria HoReCa

Acum un an, în faţa barului de la Oddity, te chinuiai să treci de două rânduri de oameni să comanzi ceva unuia din cei trei barmani, într-o vineri seară. Acum înăntru e gol şi e doar Ionuţ în spatele barului, să prepare băturile.

Afară, pe terasa gândită să salveze afacerea, doar două mese ocupate. La Oddity e a doua săptămână când lucrurile merg extraordinar de prost îţi spune Ionuţ, barman şi proprietar al cocktailbarului şi nu crede că va reuşi să câştige nici cât să îşi achite cheltuielile. Celor care au luat deciziile de a închide terasele la ora 23, Ionuţ le spune că sunt foarte iresponsabili. Nu prin prisma deciziilor, ci din cauză că nu oferă soluţii sau ajutor.

Ionuţ Ungureanu, barman, proprietar al cocktailbarului: Probabil nu o să dureze mult şi o să închidem de tot. În general, oricum la noi vin mai târziu, în ultima vreme s-au obişnuit să vină ceva mai devreme, dar ceva mai devreme înseamnă după 20:00.

Tot în centrul Iaşului este şi Beer Zone, singurul loc în care poţi să bei peste 200 de sortimente de bere la sticlă şi 24 de feluri de bere la draft, din toată lumea. .

Iulian Blănilă, proprietarul berăriei: E aproape un lockdown în toată regula pentru HoReCa. Îmi pun întrebarea de ce nu se închid şi mallurile sau de ce nu se închid şi supermarketurile. Nu poţi să ai siguranţa, dar, de asemenea, sunt convins că nu e mai periculos decât un bar decât într-un mall. Evident că sunt pe minus. Anul acesta, la fel ca şi anul viitor, eu sunt convins că în HoReCa nimeni nu va putea pune problema de profit. Pentru mine ar fi o mare realizare să reuşesc să trec de această perioadă fără să fiu nevoit să disponibilizez vreun angajat şi fără să adun datorii din ce în ce mai mari. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici