GALERIE FOTO. Cum a arătat PROTESTUL din Piaţa Victoriei împotriva restricţiilor cerute de premierul Orban? Jandarmii au dat amenzi de 16.500 de lei

  • Zeci de bucureşteni protestează în faţa Palatului Victoria, strigă “Libertate” şi “ Jos Guvernul”
  • Oamenii sunt nemulţumiţi de proiectul guvernului care impune reguli stricte privind carantina şi izolarea
  • Cei mai mulţi dintre cei prezenţi nu poartă măşti şi nu păstrează distanţa
  • La faţa locului au venit şi jandarmii care i-au avertizat pe participanţi că vor fi amendaţi
24780 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO. Cum a arătat PROTESTUL din Piaţa Victoriei împotriva restricţiilor cerute de premierul Orban? Jandarmii au dat amenzi de 16.500 de lei

GALERIE FOTO. Cum a arătat PROTESTUL din Piaţa Victoriei împotriva restricţiilor cerute de premierul Orban? Jandarmii au dat amenzi de 16.500 de lei

UPDATE 20:10. Jandarmeria Română, precizări în legătură cu protestul din Piaţa Victoriei

În legătură cu manifestaţia publică din Piaţa Victoriei, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise.

Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu persoanele prezente pentru a le aduce la cunoştinţă prevederile legale şi măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi.

Până în prezent, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 16.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

În continuare sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care încalcă prevederile legii.

Scopul nostru nu este acela de a sancţiona, ci acela de a limita răspândirea virusului.

Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să nu participaţi la astfel de evenimente.
Sănătatea şi siguranţa dumneavoastră sunt prioritatea noastră!

Iniţiatoarea protestului este Iosefina Pascal, care este asistent al europarlamentarului Maria Grapini. Mai mulţi avocaţi, printre care şi Gheorghe Piperea , susţin că prevederile proiectului promovat de Guvernul Orban nu este constitutional.

Proiectul privind carantinarea şi izolarea a fost sâmbătă pe ordinea de zi a senatorilor, dar dezbaterile au fost amânate pentru luni. Proiectul de lege a fost adoptat joi de Camera Deputaţilor.
 
Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic a fost adoptată, luni, de Guvern, după ce Curtea Constituţională a decis că internarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în spitale este contrară Legii Fundamentale.
 
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus, luni, că în proiectul de lege adoptat de Guvernul se redefinesc „carantina” şi „izolarea”, el precizând că prima este destinată persoanelor sănătoase, iar cea de-a doua, celor infectate.
 
„Prim proiectul de lege la care s-a lucrat până astăzi (luni - n.red.) dimineaţa (...) am dorit să abordăm problema mai general, nu numai pentru COVID. Am încercat să fie cât mai clare acţiunile şi termenii din legea respectivă. (Proiectul de act normativ - n.red.) începe cu mai multe definiţii. „Carantina persoanelor” are acum o definiţie care este asemănătoare cu regulamentul internaţional sanitar. Ea reprezintă o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infecto-contagioase, constând în separarea fizică a persoanelor sănătoase, suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent patogen, de alte persoane, în spaţii special desemnate de autorităţi, la domiciliu sau în locaţia declarată de către persoana carantinată”, a spus Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici