Caraş-Severin: Sute de case au fost inundate, 15 persoane, între care trei copii, fiind evacuate

Sute de case din judeţul Caraş-Severin au fost inundate, 15 persoane, între care trei copii, au fost evacuate şi două trenuri au avut întârzieri de nouă ore, în urma ploilor abundente de sâmbătă.

43 afișări
Imaginea articolului Caraş-Severin: Sute de case au fost inundate, 15 persoane, între care trei copii, fiind evacuate

Caraş-Severin: Sute de case au fost inundate, 15 persoane, între care trei copii, fiind evacuate (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Semenic" din Caraş-Severin, Anca Balint, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX că trei localităţi au fost afectate de inundaţii, aproape 300 de case fiind afectate, iar 15 persoane au fost evacuate, după ce locuinţele lor au fost grav afectate, iar una s-a prăbuşit.

"În localitatea Slatina Timiş au fost inundate o sută de case, iar nouă persoane, între care un copil, au fost evacuate. În localitatea Bucovăţ au fost inundate 40 de case, una a fost distrusă total, iar şase persoane, între care doi copii, au fost evacuate. În localitatea Goleţ, aproape 150 de case au fost afectate. Acestea sunt datele furnizate de primării duminică dimineaţa, dar urmează să mai primim date despre alte posibile case afectate", a spus Anca Balint.

Potrivit sursei citate, la ora transmiterii acestei ştiri, pompierii se află în localităţile afectate pentru a scoate apa din pivniţe şi din case. În ceea ce priveşte persoanele evacuate, acestea sunt la rude sau la prieteni.

Tot din cauza inundaţiilor a fost afectată şi circulaţia feroviară, după ce în zona localităţii Domaşne au căzut, sâmbătă seara, copaci peste calea ferată. Mai multe trenuri au fost blocate, iar călătorii au aşteptat în câmp remedierea situaţiei.

Astfel, trenurile Accelerat şi Rapid Bucureşti - Timişoara ar fi trebuit să ajungă la Timişoara sâmbătă la ora 19.00, însă au ajuns la destinaţie abia în jurul orei 04.00, duminică dimineaţa, având nouă ore întârziere.

La ora transmiterii acestei ştiri, în judeţele Caraş-Severin şi Timiş nu sunt drumuri naţionale sau linii de cale ferată blocate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici