Care a fost cauza incendiului de la Palatul Administrativ din Suceava. Ce au descoperit anchetatorii

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului care a afectat sâmbătă Palatul Administrativ a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

3594 afișări
Imaginea articolului Care a fost cauza incendiului de la Palatul Administrativ din Suceava. Ce au descoperit anchetatorii

Care a fost cauza incendiului de la Palatul Administrativ din Suceava. Ce au descoperit anchetatorii

Comisia de cercetare de la faţa locului, compusă din specialişti IPJ, Poliţie Criminalistică, ISU şi specialişti pe reţele electrice, a stabilit faptul că incendiul a izbucnit în zona unuia dintre grupurile sanitare de la nivelul mansardei. Focul s-a extins în zona podului, care era puternic ventilat de golurile de aer şi în care se afla o cantitate mare de materiale combustibile (îndeosebi lemn), astfel încât s-a produs o ardere generalizată, într-un timp foarte scurt. Inclusiv vântul puternic a fost factor favorizant în dezvoltarea flăcărilor.

În altă ordine de idei, tot astăzi, s-a efectuat evaluare preliminară a clădirii şi s-a observat că parterul şi primul etaj sunt puţin afectate. Este posibil, ca în perioada imediat următoare, spaţiile de la nivelul parterului să poată fi reutilizate.

De asemenea, în şedinţa CJSU s-a stabilit relocarea de urgenţă a unor spaţii de la Palatul Administrativ, către alte spaţii pe care le administrează Consiliul Judeţean (Mmzeu şi altele), astfel încât activitatea celor două instituţii să nu aibă de suferit din acest punct de vedere.

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineaţa, la Prefectura din Suceava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici