Care este de fapt rata de mortalitate a COVID 19? Cum stă România în raport cu alte ţări europene

  • Rata de mortalitate din cauza COVID 19 din Franţa este de 14.47%, printre cele mai ridicate din Europa
  • În România rata de mortalitate este de 5.69%
  • Rata de mortalitate ar putea fi mai mica dacă s-ar cunoaşte cifra reală de îmbolnăviţi
35094 afișări
Imaginea articolului Care este de fapt rata de mortalitate a COVID 19? Cum stă România în raport cu alte ţări europene

Care este de fapt rata de mortalitate a COVID 19? Cum stă România în raport cu alte ţări europene

În România au murit 695 de oameni de COVID 19 de la începutul epidemiei. De când au fost raportate primele cazuri toată lumea stă cu ochii pe rata de mortalitate. Câţi oameni mor ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Pe vremea când epidemia era daor în China se vorbea de o rată de mortalitate de 3% sau chiar sub.

Dacă priveşti acum în Europa de exemplu vei vedea că rata de mortalitate diferă de la ţară la ţară.

În Franţa rata de mortalitate este de 14.47 % , printre cele mai ridicate, cu 24.087 de persoane care şi-au pierdut viaţa. E urmată de Italia cu o rată de mortalitate de 13.6%. Aici 27.682 de persoane au murit din cauza noului coronavirus.

În Germania au murit 6.467 de oameni şi este ţara cu una din cele mai scăzute rate de mortalitate din Europa, de 4%.

În România sunt 12.240 de oameni confirmaţi cu COVID 19, dintre care 695 şi-au pierdut viaţa. Avem o rată de mortalitate de 5.69 %.

Totuşi, au existat specialişti care au spus că rata de mortalitate ar fi mai mica dacă ea ar fi raportată la cifra reală de îmbolnăviţi.

S-a ridicat problema că dacă am testa mai mult am avea mai mulţi îmbolnăviţi. Însă în ultimele zile a crecut testarea şi a scăzut rata de îmbolnăviţi din testaţi, ajungând undeva la 4% în România, faţă de 10% cât era acum o săptămână.

Epidemiologul Geza Molnar declara pentru MEDIAFAX că am putea vorbi despre cel puţin 40.000-50.000 de îmbolnăviţi.

Astfel că la un simplu calcul am putea observa dacă am lua cifra de 40.000 ca îmbolnăviţi am avea o rata de mortalitate de 1.71%.

Specialiştii spun însă este bine ca rata de mortalitate să fie calculată la ceea ce se cunoaşte, adică la raportările oficiale.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici