Care sunt obiectivele Strategiei Naţionale Antidrog

Reducerea cererii şi a ofertei de droguri se numără printre obiectivele Strategiei Naţionale Antidrog 2013 - 2020 - document aprobat miercuri de Executiv, informează Agenţia Naţională Antidrog (ANA).

140 afișări
Imaginea articolului Care sunt obiectivele Strategiei Naţionale Antidrog

Reducerea cererii şi a ofertei, printre obiectivele Strategiei Naţionale Antidrog (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit ANA, reducerea cererii de droguri urmează să se realizeze prin consolidarea sistemului naţional integrat de prevenire şi asistenţă, iar reducerea ofertei de stupefiante ar fi obţinută, în principal, prin identificarea şi destructurarea reţelelor de trafic, reducerea disponibilităţii drogurilor pe piaţă şi îmbunătăţirea activităţii structurilor antidrog.

Pentru atingerea obiectivelor, strategia ANA urmăreşte şi îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere a problematicii drogurilor la nivel naţional, pornind de la studiile specialiştilor din cadrul agenţiei.

"De asemenea, noua Strategie promovează principiile statului social cu accent pe abordarea umanistă a consumatorilor de droguri ca grup vulnerabil distinct supus riscurilor de excluziune socială, înscriindu-se în cadrul normativ naţional şi respectând principiile fundamentale ale Uniunii Europene: respectul faţă de demnitatea umană, libertate, democraţie, egalitate şi statul de drept", se mai arată în Strategia Naţională Antidrog.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici