Care sunt rutele alternative recomandate pentru plecarea de pe litoral

Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa estimează că în următoarele ore se va înregistra un aflux foarte ridicat de autoturisme dinspre litoral şi îi sfătuiesc pe turişti să aleagă rute alternative pentru a ajunge acasă în siguranţă.

728 afișări
Imaginea articolului Care sunt rutele alternative recomandate pentru plecarea de pe litoral

Care sunt rutele alternative recomandate pentru plecarea de pe litoral (Imagine: Mediafax Foto)

"Deja la această oră (15.30 - n.r.), circulaţia s-a intensificat pe DN 39, Constanţa - Mangalia, în zona Agigea - Eforie, precum şi pe DN 22C, la ieşirea din localitatea Murfatlar. Apoi, spre după-amiază, este foarte posibil să se formeze coloane de maşini la intrarea în municipiului Cernavodă dinspre Constanţa", a afirmat purtătorul de cuvânt al SPR Constanţa, Carmen Şerbănescu, care precizează că la începutul acestui week-end peste 40.000 de autoturisme au intrat în judeţul Constanţa.

Astfel, turiştilor care se îndreaptă către Bucureşti li se recomandă să folosească următoarele rute ocolitoare: DN 2A Constanţa - Hârşova - Slobozia, DN 21 Slobozia - Drajna, autostrada A2 Drajna - Bucureşti; DN 3 Murfatlar - Adamclisi - Ostrov (unde se traversează Dunărea cu bacul) - Călăraşi - Lehliu-Gară - autostrada A2 Lehliu-Gară - Bucureşti (sau, din Călăraşi, DN 21 către Drajna, autostrada A2 Drajna - Bucureşti.

"Având în vedere că mulţi automobilişti care pornesc din partea de sud a litoralului vor circula pe segmentul de autostradă Agigea - Murfatlar, este posibil ca la intersecţia cu DN 3, în apropiere de Murfatlar, să apară probleme de trafic. Le recomandăm şoferilor să circule pe DN 3, către Ostrov, respectiv Călăraşi", a precizat purtătorul de cuvânt al SPR Constanţa.

Conducătorii auto care nu doresc să folosească bacul pot evita aglomeraţia de pe raza municipiului Cernavodă ieşind din DN 3, înainte de Ostrov, la Ion Corvin, urmând apoi firul DJ 223 către Rasova, până la intersecţia cu Autostrada Soarelui.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, începând cu ora 16.00, poliţiştii rutieri aflaţi pe autostrada A2 şi pe DN 22C vor fi ajutaţi de un elicoper, care va monitoriza circulaţia şi va comunica echipajelor din teren eventualele probleme, astfel încât să fie asigurate fluenţa şi siguranţa traficului rutier.

Potrivit statisticilor prezentate de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, în structurile hoteliere de pe litoral au fost cazaţi, oficial, la acest sfârşit de săptămână, peste 200.000 de turişti, cărora li se adaugă alte câteva mii de persoane care au ales să se cazeze la particulari sau în campinguri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici