Care sunt ţările în care se dau afară cei mai mulţi imigranţi

Imigranţii au fost, ani la rând, o unealtă extrem de utilă în dezvoltarea economică a marilor state din Europa şi America. De când venit criza, au întâmpinat şi primele momente dificile – sunt primii pe care angajatorii îi trimit acasă.

172 afișări
Imaginea articolului Care sunt ţările în care se dau afară cei mai mulţi imigranţi

Care sunt ţările în care se dau afară cei mai mulţi imigranţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În momentul de faţă, imigranţii din toată lumea resimt din plin impactul crizei.

Puşi în faţa deciziei de a alege pe cine să concedieze, angajatorii preferă să păstreze angajaţii locali, în detrimentul celor care vin de peste hotare.

Unul dintre motivele pentru care se observă un val atât de pronunţat de emigranţi care rămân fără serviciu este acela că, în genere, lucrează în domenii extrem de sensibile la orice mişcare din economie.

Cu alte cuvinte, vorbim despre sectoarele în care cererea de forţă de muncă se accentuează abrupt atunci când lucrurile merg bine, dar şi scade dramatic, atunci când apar şi cele mai mici probleme. Construcţiile, turismul sau serviciile reprezintă câteva exemple clare în acest sens.

Citeşte mai multe despre ţările care dau afară imigranţi pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici