Carmen Dan îl apără pe Raed Arafat, după criticile aduse şefului DSU: Ca şi momentul 10 August, acum văd că e momentul “Arafat”/ „Nu poţi destabiliza instituţii vitale de dragul unui vot”

Fostul mistru de Interne Carmen Dan condamnă atacurile lansate în spaţiul public la adresa lui Raed Arafat şi spune că, în plină campanie electorală, sunt fabricate teme pentru a stârni emoţia publică, precizând că nu trebuie destabilizate instituţii vitale de dragul unui vot.

619 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan îl apără pe Raed Arafat, după criticile aduse şefului DSU: Ca şi momentul 10 August, acum văd că e momentul “Arafat”/ „Nu poţi destabiliza instituţii vitale de dragul unui vot”

Carmen Dan,după criticile aduse lui Arafat: Nu poţi destabiliza instituţii vitale de dragul unui vot

„Constat că, în practica obişnuită, pe fondul interesului electoral, se fabrică din nou teme care să stârnească emoţie publică, oferind doritorilor de senzaţional sânge, prin sacrificarea unor oameni care au făcut ceva pentru acest sistem! (...) Ca şi momentul 10 August, acum văd că e momentul “Arafat”. Nu sunt eu avocatul lui Raed Arafat; am convingerea că poate răspunde singur şi cu argumente, însă nu pot să nu condamn punerea sa la zid în aceste zile”, a scris pe Facebook fostul ministru de Interne Carmen Dan.

În plină campanie electorală, printre instrumentele pentru lupta politică se află şi discreditarea unor oameni şi a unor instituţii, punctează fostul ministru.

„A fost pusă în faţa plutonului de execuţie Jandarmeria română, o instituţie fundamentală într-un stat democratic cum ne pretindem, discreditată, expusă manipulărilor grosolane, destabilizată funcţional! Acum urmează IGSU! (...) Ca în fiecare sistem, sunt şi oameni fără vocaţie care, întâmplator sau nu, l-au penetrat. Eu am convingerea că cine nu merită, în astfel de sisteme nu poate rezista! Dar nu poţi destabiliza instituţii vitale din punct de vedere social, doar de dragul unui vot!”, mai spune Carmen Dan.

Sorina Pintea a spus într-o discuţie cu reprezentanţii Colectiv şi publicată de Libertatea, că Raed Arafat şi Nicolae Bănicioiu i-ar fi reproşat că a transmis magistraţilor documente privind transportul victimelor fără să anunţe. Arafat a infirmat informaţia şi i-a cerut ministrului să clarifice public situaţia.

Arafat a mai fost criticat şi după apariţia unei filmări de 20 de minute cu intervenţia salvatorilor la incendiul de la Colectiv. Ulterior, şeful DSU şi secretarul de stat în MAI a spus că nu ştia de filmare şi nici nu a cerut să fie ascunsă.

Taguri:
carmen dan,
arafat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici