Carne de porc din Irlanda a ajuns în depozitele unei firme din Bucureşti

Peste trei tone de carne de porc provenind din Irlanda au ajuns în depozitele unei firme din Bucureşti, a declarat, marţi seară, pentru MEDIAFAX, Radu Roatiş, şeful Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

264 afișări
Imaginea articolului Carne de porc din Irlanda a ajuns în depozitele unei firme din Bucureşti

Carne de porc din Irlanda a ajuns în depozitele unei firme din Bucureşti

Informaţia le-a fost transmisă autorităţilor române în cursul zilei de marţi, notificarea în acest sens venind de la Comisia Europeană.

"Singura notificare primită astăzi (marţi, n.r.) a fost că în România s-au trimis peste trei tone de carne din Irlanda, 3,3 tone mai exact, destinatarul fiind o firmă din Bucureşti. Inspectorii noştri sunt la depozitul firmei şi fac verificări să vadă dacă sesizarea se confirmă. Tot ce se găseşte provenind din Irlanda la firma din Bucureşti se confiscă şi se distruge", a declarat Radu Roatiş, telefonic, marţi seară, agenţiei MEDIAFAX.

Roatiş a dezminţit însă informaţiile despre câteva zeci de tone de carne de porc contaminată provenind din Irlanda care ar fi ajuns în România din Ungaria, publicate, marţi, de agenţia maghiară de ştiri MTI.

"Este o problemă a serviciilor sanitar-veterinare maghiare, noi nu am primit încă nicio notificare", a spus Roatiş.

El a precizat însă că, având în vedere faptul că în Irlanda se verifică toate exporturile de carne de porc, notificări potrivit cărora diferite cantităţi de carne de porc din Irlanda au ajuns în România ar putea să mai apară.

"E posibil ca şi mâine sau zilele următoare să se primească vreo notificare, pentru că în Irlanda se verifică toate exporturile de carne de porc. Nu este astfel exclus să apară informaţii şi despre alte transporturi", a mai spus Roatiş.

Şeful ANSVSA a precizat că se află la Bruxelles, unde, în cursul zilei de miercuri, va avea o serie de discuţii pe tema problemelor cauzate de exportul cărnii de porc contaminate din Irlanda.

Comisia Europeană a invitat, luni, toate statele membre UE să blocheze şi să verifice toate produsele din carne de porc importate din Irlanda, după descoperirea unei contaminări cu dioxină în fermele irlandeze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici