Cartel Alfa: Am depus plângere contra Guvernului

"Cartel Alfa" a depus, în cadrul Conferinţei Organizaţiei Internaţionale a Muncii, o plângere împotriva Guvernului din cauza măsurii de reducere a salariilor, fiind redactată şi adoptată şi o rezoluţie în acest sens, astfel că, din 2011, ţara noastră va figura pe lista cazurilor speciale ale OIM.

24 afișări
Imaginea articolului Cartel Alfa: Am depus plângere contra Guvernului

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Delegaţia care a reprezentat Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" la cea de-a 99-a Conferinţă a Organizaţiei Internaţionale a Muncii a propus adoptarea unei rezoluţii ce priveşte România şi care se referă la ceea ce toate confederaţiile sindicale din România, participante la Conferinţă, consideră că reprezintă o încălcare gravă a drepturilor lucrătorilor, potrivit unui comunicat remis, marţi, de Cartel Alfa.

Rezoluţia a fost redactată în colaborare cu juriştii belgieni şi a fost adoptată de Conferinţa OIM.

"Criza economică din România nu poate fi utilizată ca pretext pentru reducerea salariilor lucrătorilor cu 25%, dar nici a altor prevederi sociale. Toate aceste reduceri reprezintă o gravă încălcare a convenţiilor internaţionale de muncă, a Codului Muncii şi a documentelor Organizaţiei Internaţionale a Muncii pe care România le-a semnat. Ne opunem ferm acestor practici care încalcă drepturile fundamentale ale lucrătorilor şi afectează pacea socială, condiţii obligatorii pentru un stat, care trebuie să facă faţă provocărilor crizei economice", se arată în rezoluţia care a fost aprobată.

Totodată, Cartel Alfa a depus o plângere împotriva Guvernului României, împreună cu reprezentanţii confederaţiilor participante la Conferinţa OIM, în care autorităţile sunt acuzate că au încălcat prevederile Convenţiei 95, privind protecţia salariilor.

Rezoluţia, coroborată cu plângerea depusă în timpul Conferinţei vor face ca, începând din 2011, România să figureze pe lista cazurilor speciale ale Organizaţiei Internaţionale a Muncii, susţine organizaţia sindicală.

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a anunţat, în 18 iunie, în urma întâlnirii cu reprezentanţii celor cinci confederaţii sindicale, că a fost stabilit un nou plan de acţiune împotriva măsurilor de austeritate decise de Guvern, printre care şi depunerea unei plângeri împotriva statului la Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) şi obţinerea unei rezoluţii speciale pentru salariaţii şi pensionarii români de la Confederaţia Internaţională a Sindicatelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici