Cartel Alfa: Zece membri ai sindicatului docherilor din Poti, ucişi în război

Zece membri ai sindicatului docherilor din portul georgian Poti au fost ucişi şi alţi 15 au fost răniţi, potrivit Cartel Alfa, care, alături de Confederaţia Sindicală Internaţională şi Confederaţia Europenană a Sindicatelor, cere Guvernelor Rusiei şi Georgiei să înceteze ostilităţile.

36 afișări
Imaginea articolului Cartel Alfa: Zece membri ai sindicatului docherilor din Poti, ucişi în război

Cartel Alfa: Zece membri ai sindicatului docherilor din Poti, ucişi în război

"Facem un apel către Guvernele Georgiei şi Rusiei să înceteze ostilităţile şi să înceapă negocierile care să ducă la rezolvarea acestui conflict şi a problemelor care au dus la declanşarea lui", se arată într-un comunicat al confederaţiei Cartel Alfa.

Cartel Alfa se solidarizează şi îşi exprimă susţinerea, alături de Confederaţia Sindicală Internaţională, faţă de Federaţia Independentă a Sindicatelor din Rusia şi Confederaţia Naţională Sindicală din Georgia, pentru soluţionare paşnică a acestui conflict.

Confederaţia sindicală face un apel către Organizaţia Naţiunilor Unite, Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa să îşi direcţioneze eforturile şi resursele către o rezoluţie paşnică, venită în urma unei negocieri, a acestui conflict.

Forţele armate ruse se întorc în portul georgian Poti, din vestul ţării, şi şi-au sporit prezenţa în oraşul Gori (centru), în pofida acordului de încetare a focului, a declarat joi un purtător de cuvânt al Ministerului georgian de Externe citat de AFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici