Casa din Galaţi în care a copilărit Al.I.Cuza a fost reabilitată cu fonduri europene

Casa din oraşul Galaţi în care a copilărit Al.I.Cuza a fost reabilitată cu fonduri europene. Clădirea aflată în zona centrală a oraşului adăposteşte cel mai vechi muzeu din Galaţi.

535 afișări
Imaginea articolului Casa din Galaţi în care a copilărit Al.I.Cuza a fost reabilitată cu fonduri europene

Casa din Galaţi în care a copilărit Al.I.Cuza a fost reabilitată cu fonduri europene

„Casa Cuza Vodă” a aparţinut părinţilor lui Alexandru Ioan Cuza, domnitor al Principatelor Unite. El a copilărit în casa din oraşul Galaţi şi apoi a ocupat-o în perioada în care a fost pârcălab al ţinutului Covurlui. Ulterior, clădirea a fost transformată în muzeu. Pe 24 ianuarie 1939 a devenit primul muzeu înfiinţat la Galaţi.

Luni, muzeul a fost redeschis pentru public. Autorităţile au marcat astfel împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române. Clădirea a fost reabilitată cu fonduri europene în cadrul unui proiect al Consiliului Judeţean Galaţi. De asemenea, clădirea a fost consolidată şi a fost dotată cu echipamente moderne care pot fi folosite de administratori şi vizitatorii muzeului.

„Am redeschis, astăzi, porţile Muzeului Casa Cuza Vodă. Astfel, în urma unui amplu proces de consolidare, restaurare şi amenajare, prima instituţie muzeală din oraşul nostru a redevenit o moştenire culturală pentru generaţiile viitoare. În cadrul acestei investiţii, au fost realizate lucrări de consolidare a fundaţiei monumentului istoric, au fost refăcute toate instalaţiile, s-a lucrat la amenajarea interioară şi exterioară a clădirii, au fost achiziţionate vitrine şi panouri de expunere noi, s-a montat pardoseală din marmură, au fost instalate corpuri de iluminat, echipamente pentru climatizare şi sistem de supraveghere”, a explicat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea investiţiei este de peste 4 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici