Castrarea chimică, soluţie pentru pedofilii care ar putea recidiva

Pedofilii condamnaţi care se tem că ar putea recidiva pot apela la castrarea chimică, tratament inclus într-un program-pilot iniţiat de un medic din Marea Britanie şi inclus într-un proiect al Departamentului de Sănătate.

204 afișări
Imaginea articolului Castrarea chimică, soluţie pentru pedofilii care ar putea recidiva

Castrarea chimică, soluţie pentru pedofilii care ar putea recidiva (Imagine: SkyNews)

Castrarea chimică se face prin injecţii, pastile sau implanturi, care limitează cantitatea de testosteron produsă de corpul uman şi reduce astfel impulsul sexual. Medicamentele antiandrogene se folosesc în Marea Britanie în tratamenul pentru cancerul de prostată.

Potrivit  SkyNews, psihiatrul criminalist Don Grubin, de la Institutul de Neurologie din Newcastle University, promovează aceste medicamente într-un program-pilot pe bază de voluntariat.

Susţinătorii acestei metode cred că măsura va reduce drastic şansele ca pedofilii să recidiveze. Castrarea chimică nu este considerată o pedeapsă, ci are un scop preventiv.

Acest program-pilot este inspirat de unul similar pus în practică în Canada şi a primit aprobarea Departamentului de Sănătate din Marea Britanie, care l-a inclus într-un nou proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici