Cât ai câştiga în SUA pentru cele mai periculoase 10 meserii

Chiar şi în condiţiile unui şomaj (oficial) de 9,6%, mai sunt locuri de muncă ce pot aduce bani frumoşi în America, dar condiţiile de muncă pot fi deosebit de periculoase, după cum arată un top realizat de CNNMoney.com, cu ocupaţiile ordonate în funcţie de mortalitate, nu de câştiguri.

82 afișări
Imaginea articolului Cât ai câştiga în SUA pentru cele mai periculoase 10 meserii

Cât ai câştiga în SUA pentru cele mai periculoase 10 meserii (Imagine: www.gandul.info)

1. Pescar (mortalitate: 200 la 100.000 de angajaţi, venituri medii 23.600 USD pe an). Cel mai mare risc de a muri la locul de muncă îl au lucrătorii de pe navele de pescuit, care străbat ape îngheţate, au punţile pline de gheaţă şi muncesc fără întrerupere mai multe zile la rând. Reducerea sezoanelor de pescuit (doar trei zile pentru calcan şi creveţi în Alaska) a crescut numărul accidentelor, căci patronii vor capturi cât mai mari într-un timp cât mai scurt. Şi în ape mai calde (coastele Californiei, Golful Mexic) riscurile rămân ridicate, căci pescuitul presupune lucrul cu echipamente periculoase. Macarale, scripeţi, cabluri, plase de pescuit - toate pot duce la accidente într-o clipă de neatenţie.

2. Lucrător forestier (61,8/100.000, 34.440 USD). Munca la pădure, uneori pe pante cu înclinare de 70-80 grade, unde de-abia te ţii pe picioare, dar trebuie şi să te fereşti de buşteni, este însoţită adesea de accidente. În plus, topoarele şi motofierăstraiele sunt echipamente riscante, care, fără a fi vina cuiva anume, se pot defecta oricând, provocând accidente mortale.

Citeşte mai multe despre cele mai periculoase meserii pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici