Cât de buni sunt carburanţii din România

Calitatea carburanţilor vânduţi în România a scăzut în ultimele luni, ceea ce a dus la creşterea numărului de probleme tehnice ale maşinilor, susţin reprezentanţii transportatorilor, potrivit Gândul.

1078 afișări
Imaginea articolului Cât de buni sunt carburanţii din România

Cât de buni sunt carburanţii din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu se respectă aditivarea, găsim, când mergem la service, apă în rezervoare. Cifra octanică este mică, motiv pentru care creşte consumul de carburanţi. Carburanţii au impurităţi, sondele, jiglerele şi filtrele sunt pline de mizerie. Trebuie făcut ceva", a declarat pentru Gândul Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT). Transportatorii au depus miercuri o sesizare în acest sens la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANCP).

"Am avut cazuri în care, deşi maşinile erau în garanţie, patronii au plătit din banii lor anumite piese şi manopera, pentru că service-urile au constatat că problema este carburantul prost, deci că nu e o defecţiune a maşinii. Nu ştiu ce fac ei, pun apă în benzină, nu curăţă cum trebuie bazinele, dar sunt probleme mari şi cu benzina, şi cu motorina", a continuat Hagiu.

Contactat de Gândul, preşedintele ANPC a declarat că aceste controale au loc oricum, indiferent dacă există sau nu solicitări în acest sens.

"Noi facem acest lucru de ani de zile, fie că este în urma unor plângeri, fie că am derulat noi o campanie de acest tip, de verificare a calităţii carburanţilor. Acolo unde am constatat nereguli am aplicat amenzi şi am retras de la comercializare carburanţii care nu respectau normele", ne-a declarat Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici