Cât de sigur este shoppingul online în România?

În cinci zile de verificări, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au amendat aproape 170 de site-uri care vând produse sau servicii. Neregulile constatate de către inspectori au fost aceleaşi cu cele reclamate de către consumatori în plângerile depuse la birourile teritoriale ale ANPC: datele despre preţul produselor şi ţara de origine erau incorecte sau incomplete, produsele aveau defecţiuni, erau păstrate în condiţii improprii, iar multe dintre reclamele prin care se promovau serviciile unui anumit site erau înşelătoare, promoţiile neexistând în realitate, iar preţul "la ofertă" fiind, de fapt, preţul întreg, arată "Gândul".

28 afișări
Imaginea articolului Cât de sigur este shoppingul online în România?

Cât de sigur este shoppingul online în România? (Imagine: Gândul/Shutterstock)

"Comerţul online este într-un proces de creştere accelerată. Acest tip de afacere se bazează pe relaţia de încredere într-o măsură mult mai mare decât comerţul tradiţional şi, totodată, mediul virtual expune consumatorul unor riscuri noi. Din aceste motive, ANPC supraveghează constant acest tip de comerţ şi acordă o atenţie deosebită neregulilor constatate. Nu ne vom limita la sancţionarea abaterilor, ci vom impune - prin iniţiativă legislativă - reguli noi acolo unde va fi cazul", a declarat Constantin Cerbulescu, preşedintele ANPC.

Citeşte mai multe despre comerţul online în România pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici