Cătălin Drulă, ferm în conflictul cu sindicaliştii de la metrou: „E inacceptabil”. Ce îl nemulţumeşte pe ministru

  • Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, acuză Metrorex de iresponsabilitate şi lipsă de solidaritate.
  • El critică faptul că salariile angajaţilor de la metrou au crescut în 2020 cu 18%, în condiţiile în care angajaţii din privat au strâns cureaua, din cauza pandemiei.
1172 afișări
Imaginea articolului Cătălin Drulă, ferm în conflictul cu sindicaliştii de la metrou: „E inacceptabil”. Ce îl nemulţumeşte pe ministru

Cătălin Drulă, ferm în conflictul cu sindicaliştii de la metrou: „E inacceptabil”. Ce îl nemulţumeşte pe ministru

Cătălin Drulă precizează la RFI că „în momentul de faţă, Corpul de Control este acolo, pentru a vedea toate circumstanţele în care s-a efectuat această renegociere (...). Dincolo de legalitate, până la urmă, e vorba de responsabilitate şi de solidaritate. Nu poţi să ajungi în situaţia cum este la Metrorex, în care acum cinci ani tot bugetul lor de personal, de salarii, să spunem, era 300 de milioane, în 2020 se dublează la 627, iar pentru anul acesta erau aproape la 900 de milioane. În ce domeniu din România s-a mai ajuns la astfel de triplări ale cheltuielilor cu personalul, în condiţiile în care veniturile au rămas pe loc, deci nu s-a dublat numărul de călători şi veniturile acoperă într-o proporţie foarte mică?".

În opinia sa, „este lipsit de solidaritate, că până la urmă e un arbitrar aici, adică de ce 18% şi nu 180% sau 400%? Nu e nici solidar şi nici responsabil (...). Toate companiile de stat cu pierderi trebuie să-şi asume anumite măsuri. Din păcate, anul trecut au mers în sens invers la această companie. De unde în domeniul privat oamenii au strâns cureaua, unii au rămas fără loc de muncă, alţii au lucrat patru zile din cinci, alţii au acceptat diminuări de salarii, pentru că firmele la care lucrau nu au mai avut venituri, la Metrorex s-a mărit masa bugetară cu 200 de milioane de lei, pe timp de pandemie. Or aşa ceva nu e acceptabil. Subvenţia alocată pentru Metrorex în buget este de 600 de milioane de lei şi dumnealor vor trebui să se încadreze în această sumă, prin toate mijloacele legale pe care le au la dispoziţie, nu există alternativă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici