Cătălin Ioniţă: Şeful Direcţiei Operaţiuni Speciale Prahova, cercetat pentru descinderea la adresa greşită / Şeful Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, cercetat în cazul tinerei ucise de către concubinul ei, într-un coafor

Şeful Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, a declarat, luni, că a fost deschisă o cercetare prealabilă a şefului serviciului din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale (DOS) Prahova, în cazul descinderii la o adresă greşită din Capitală în luna februarie.

4000 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ioniţă: Şeful Direcţiei Operaţiuni Speciale Prahova, cercetat pentru descinderea la adresa greşită / Şeful Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, cercetat în cazul tinerei ucise de către concubinul ei, într-un coafor

Cătălin Ioniţă: Şeful Direcţiei Operaţiuni Speciale Prahova, cercetat pentru descinderea la adresa greşită / Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, cercetat în cazul tinerei ucise de către concubinul ei, într-un coafor

"S-au finalizat verificările. Acestea au evidenţiat o superficialitate în activitatea de documentare şi de verificare a informaţiilor obţinute înainte de declanşarea misiunii. Responsabilitatea pentru neajunsurile constate revine atât poliţiştilor din cadrul structurii de investigaţii criminale din judeţul Prahova, care au pus în apliare mandatul de percheziţie la acea adresă, cât şi poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale, care nu au acordat sprijinul necesar localizării cu precizie a persoanelor căutate. Am dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de şeful din cadrul IGPR – DOS, care avea printre atribuţii oferirea suportului tehnic necesar desfăşurării misiunii şi faţă de doi poliţişti din cadrul serviciului de investigaţii criminale din Prahova. Intenţionez ca, în perioada următoare, colaborarea Poliţiei Române cu CNP să fie una mai solidă şi eficientă. Am luat legătura cu profesorul de istorie şi l-am asigurat că în cel mai scurt timp vom acoperi pagubele materiale", a declarat Cătălin Ioniţă, în cadrul unei conferinţe de presă.

La jumătatea lunii februarie, poliţiştii din Prahova, aflaţi în căutarea unui bărbat dat în urmărire după ce a înşelat mai multe persoane prin ”metoda premii”, au descins la o adresă greşită din Bucureşti. Poliţiştii au încercat să forţeze uşa, dar proprietarii au deschis-o, iar oamenii legii şi-au dat seama că au greşit locul.

Şeful Poliţiei Române a precizat că a fost demarată o cercetare prealabilă şi a şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în cazul tinerei ucise, la sfârşitul lunii ianuarie, de către concubinul ei, într-un coafor din Titu, judeţul Dâmboviţa. Înainte de a se preda poliţiei, bărbatul a sunat la 112.

"În ceea ce priveşte infracţiunea de omor din localitatea Titu, au existat în spaţiul public mai multe afirmaţii ale rudelor femeii ucise, în sensul că starea de tensiune şi ameninţările la care a fost supusă victima fuseseră aduse la cunoştinţa poliţei din Titu, de mai multe ori, anterior omorului. Am cerut atunci să verific acele afirmaţii şi am cerut Direcţiei Control Intern din cadrul IGPR să facă o investigaţie în acest caz. Vă pot confirma că în urma verificărilor făcute, s-au identificat posibile abateri disciplinare, motiv pentru care am înaintat materialul conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi am propus cercetarea prealabilă a inspectorului şef al IPJ Dâmboviţa, pentru că această această funcţie intră în competenţa de numire a ministrului", a anunţat Cătălin Ioniţă.

Militarul acuzat că şi-a omorât concubina într-un coafor din localitatea Titu, judeţul Dâmboviţa, este angajat MApN din 2009 şi a avut până acum un ”comportament normal”, trecând cu bine de ultima testare psihologică în octombrie 2017. El a fost suspendat din funcţie, potrivit MApN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici