Cătălin Voicu: Resping autenticitatea stenogramelor, au fost făcute decupaje şi adăugiri

Senatorul PSD Cătălin Voicu a declarat, vineri, la Realitatea TV, că respinge autenticitatea stenogramelor apărute în presă, susţinând că, în mod sigur, au fost făcute "decupaje şi adăugiri", dar a recunoscut conţinutul unora dintre discuţii.

68 afișări
Imaginea articolului Cătălin Voicu: Resping autenticitatea stenogramelor, au fost făcute decupaje şi adăugiri

Cătălin Voicu: Resping autenticitatea stenogramelor, au fost făcute decupaje şi adăugiri (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Resping autenticitatea acestor stenograme. Au fost făcute, cu siguranţă, decupaje şi adăugiri în aceste stenograme", a declarat Voicu.

El a spus despre conţinutul stenogramelor apărute în presă că este vorba despre "discuţii politice", între colegi de partid, prin care fiecare încerca "să-şi crească cota de influenţă" . "Dacă eu afirmam ceva, asta nu înseamnă că şi puteam să fac ceva", a mai spus Voicu.

Îi cunosc de mulţi ani pe Costiniu şi pe Jipa

De asemenea, senatorul PSD a susţinut că îi cunoaşte de mai mulţi ani pe judecătorul Florin Costiniu de la Curtea Supremă, soţul Vioricăi Costiniu, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, şi pe judecătorul Cristian Jipa.

"Nu înseamnă că, dacă mă întâlnesc cu ei, făceam ceva", a adăugat Voicu.

Căşuneanu mi-a cerut o opinie juridică

În ceea ce priveşte discuţia pe care a avut-o cu omul de afaceri Costel Căşuneanu, senatorul PSD a susţinut că acesta îi ceruse o "opinie juridică" şi atunci la "cel mai bun specialist în civil (Florin Costiniu - n.r.)".

"O opinie nu înseamnă să intervii la un magistrat. Dosarul domnului Căşunenu nu era la Costiniu la secţie. Nu am primit niciodată nimic de la domnul Căşuneanu. Dacă aveam ceva de luat, nu-i ceream pe telefon", a mai spus Cătălin Voicu.

El a precizat că Florin Costiniu i-a fost atât profesor, cât şi şef la un moment dat.

"Viaţa va demonstra şi voi avea puterea să fac o expertiză tehnică şi vă veţi convinge că în acele interceptări care sunt livrate acum presei, deşi urmărirea penală e secretă şi n-ar fi trebuit să se întâmple, vă veţi convinge că nu sunt autentice sau au foarte multe modificări. Pentru că eu ştiu ce-am vorbit. (...) Foarte multe «da»-uri nu-mi aparţin", a declarat Cătălin Voicu.

Mazăre m-a rugat să ma interesez de o anumită lucrare

Senatorul PSD a susţinut, de asemenea, că Alexandru Mazăre i-a rugat pe el şi pe judecătorul Cristian Jipa să se intereseze de "o anumită lucrare", respectiv când are termen într-un proces.

De asemenea, Cătălin Voicu a declarat că niciodată nu l-a ajutat "cu absolut nimic" pe liberalul Ludovic Orban, ci doar i-a dat "un sfat telefonic", la momentul accidentului în care acesta a fost implicat, respectiv să nu demisioneze din funcţia de ministru.

Stenograme din dosarul DNA

Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistraţi - Florin Costiniu, şi de oameni de afaceri - Costel Căşuneanu şi Marius Locic, apar în stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu, relatează Hotnews.

Sursa menţionată a publicat, joi, un material care conţine fragmente din stenogramele unor discuţii atribuite lui Voicu cu senatorul Alexandru Mazăre, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

Subiectele discuţiilor publicate vizează intervenţii pe lângă magistraţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justitie, intervenţii la IGP, intenţia senatorului Voicu de a fi devenit, în cazul în care Mircea Geoană ar fi câştigat prezidenţialele din 2009, ministru al Internelor, dorinţa acestuia privind arestarea lui Neculai Onţanu şi "întocmirea unor dosare" lui Gabriel Oprea. Un alt subiect este legat de accidentul de maşină în care a fost implicat liderul PNL Ludovic Orban pe când era ministru al Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici