Catedrala Patriarhală va avea clopote noi, fabricate în Austria

Catedrala Patriarhală va avea cinci clopote noi, care vor fi realizate la Innsbruck, în Austria, acolo unde funcţionează una dintre cele mai vechi fabrici de profil din Europa.

92 afișări
Imaginea articolului Catedrala Patriarhală va avea clopote noi, fabricate în Austria

Catedrala Patriarhală va avea clopote noi, fabricate în Austria (Imagine: Mediafax Foto)

Noile clopote au fost sfinţite în 23 iulie, chiar în momentul turnării, de Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Fabrica din Innsbruck a fost construită în 1599 şi este una din cele mai vechi din Europa, informează agenţia de ştiri a Patriarhiei, Basilica. Clopotele construie aici sunt armonizate după un secret păstrat de 14 generaţii de familia Grassmayr şi pot reproduce mai multe melodii.

Funcţionarea clopotelor, care vor fi aşezate pe Dealul Patriarhiei, va fi supravegheată de un computer cu receptor GPS.

Clopotele construite la fabrica din Innsbruck sunt întâlnite în peste 100 de ţări ale lumii şi sunt făcute dintr-un aliaj de bronz, cupru şi staniu, încălzit şi turnat la o temperatură de 1.150 de grade.

Noile clopote vor fi montate în anul în care se împlineşte un secol de la terminarea lucrărilor la Palatul Patriarhiei. Clădirea a fost înălţată între anii 1907-1908, pe locul imobilului destinat Adunării Deputaţilor de pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti.

În prezent, la Palatul Patriarhiei se desfăşoară lucrări de restaurare a cupolei şi se reface sistemul de iluminare al acesteia.

Restaurarea cupolei a fost obligatorie pentru că se afla într-un stadiu avansat de degradare. La refacerea cupolei va fi folosită sticlă stratificată, pentru a nu existat pericolul ca, în timp, să se spargă.

Palatul Patriarhiei a fost construit după planurile unor arhitecţi renumiţi din epocă, fiind prima structură de beton armat din ţară. În anul 1996, imobilul care găzduia Camera Deputaţilor a fost redat Patriarhiei Române, găzduind, de atunci, numeroase congrese internaţionale şi naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici