Câteva mii de pelerini au asistat la ceremoniile religioase oficiate la Cacica

Câteva mii de pelerini catolici au participat, duminică, la Cacica, la manifestările prilejuite de hramul Adormirii Maicii Domnului, slujba fiind oficiată de Arhiepiscopul emerit de Gniezno, Henryk Józef Muszyński, din Polonia, şi de un sobor de preoţi condus de episcopul Petru Gherghel.

159 afișări
Imaginea articolului Câteva mii de pelerini au asistat la ceremoniile religioase oficiate la Cacica

Câteva mii de pelerini au asistat la ceremoniile religioase oficiate la Cacica (Imagine: Mihai Burlacu/Arhiva Mediafax Foto)

Sfânta Liturghie Pontificală de la Biserica Romano-Catolică din Cacica a fost precedată de slujbe în limbile maghiară, germană şi polonă, precum şi de dezvelirea statuii fostului suveran pontif Papa Ioan Paul al II-lea.

Episcopul Diecezei Romano-Catolice Iaşi, Petru Gherghel, le-a spus credincioşilor că speră ca acest pelerinaj la Sanctuarul Marian să fie unul rodnic şi binecuvântat, iar Maica Domnului să-i ocrotească neîncetat pe cei care au ajuns până aici.

"Mereu să ne întâlnim aici şi să implorăm ocrotirea ei pentru ţara noastră, pentru Bucovina, pentru prieteni şi rudele dragi", a spus Gherghel.

La finalul slujbei, monseniorul Petru Gherghel a înmânat mai multe diplome de onoare celor care au contribuit la restaurarea icoanei Madona Neagră, copie a icoanei cu acelaşi nume de la Czestochowa, din Polonia.

În cursul zilei de sâmbătă, icoana Maicii Domnului care a fost adusă la Cacica în urmă cu aproape 200 de ani şi care a fost restaurată recent de preoţii de la Sanctuarul Czestochowa din Polonia a fost întronată în altarul Bisericii Romano-Catolice din Cacica.

În anul 2010 se împlinesc zece ani de când sanctuarul de la Cacica a fost ridicat la rangul de Basillica Minor de către Papa Ioan Paul al-II-lea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici