Câţi bani au cheltuit turiştii în staţiunile de pe Valea Prahovei, în vacanţa de 1 Mai. Unde s-a înregistrat record de turişti

Turiştii care au petrecut minivacanţa de 1 Mai în staţiunile de pe Valea Prahovei au cheltuit peste 1,5 milioane de euro, gradul de ocupare fiind de 100%, potrivit Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului ( APDT) Prahova.

338 afișări
Imaginea articolului Câţi bani au cheltuit turiştii în staţiunile de pe Valea Prahovei, în vacanţa de 1 Mai. Unde s-a înregistrat record de turişti

Câţi bani au cheltuit turiştii în staţiunile de pe Valea Prahovei, în vacanţa de 1 Mai. Unde s-a înregistrat record de turişti

Potrivit APDT Prahova, de 1 Mai, gradul de ocupare a fost de 100% în staţiunile de pe Valea Prahovei, în timp ce în zonele premontane precum Breaza şi Campina, a depăşit 90%, turiştii cheltuind peste 1,5 milioane de euro. Pe Valea Cerbului a fost record de turişti.

“Vremea a ţinut cu turiştii care au ales să petreacă doar o zi în aer liber în zone precum Valea Cerbului, unde a fost record de turişti. Vremea frumoasă i-a scos din casă şi pe turiştii care au ales o plimbare la Azuga sau Sinaia, unde s-au bucurat de obiectivele turistice, parcurile tematice, cât şi de restaurantele şi cafenelele care au fost pline până la refuz. În total, în staţiunile din Prahova s-au cheltuit peste 1,5 milioane de euro în minivacanţă”, arată sursa citată.

Mulţi turişti au ales traseele montane uşoare, urcările până la cota 1.400 – 2.000 sau până la Babele. Populare au fost şi traseele de cicloturism în minivacanţa 1 Mai, dar au fost şi turişti care s-au relaxat la grătar.

“Trăgând linie după minivacanţa de 1 Mai, consider ca este un debut foarte bun al sezonului estival care prevesteşte o vară de excepţie în turismul prahovean. Sperăm ca vremea bună să ne fie aliat în continuare. Anul acesta, voucherele de vacanţă sunt un alt factor cu impact pozitiv care a dinamizat cererea, aproximativ 10-20% din vacanţele în România fiind plătite cu acest instrument, din informaţiile oferite de principalii touroperatori”, a spus Adrian Voican, preşedintele APDT Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici