Câţi bani vrea ministrul Sănătăţii să strângă din McTaxă şi impozitul pe boală?

Coplata va aduce la buget câteva sute de milioane de lei pe an, iar taxa pe fast-food va fi mai mică de 10% din preţul produselor prea grase, prea sărate, prea dulci sau cu prea mulţi conservanţi, susţine ministrul Sănătăţii Cseke Attila, invitat la "Interviurile Gândul".

20 afișări
Imaginea articolului Câţi bani vrea ministrul Sănătăţii să strângă din McTaxă şi impozitul pe boală?

Câţi bani vrea ministrul Sănătăţii să strângă din McTaxă şi impozitul pe boală? (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

Oricum "mititeii şi sarmalele" nu vor fi impozitate. A mai vorbit despre experienţa lui de pacient în spitalele din România, "eram la Guvern. Cred că s-a dat un telefon", despre felul în care strângea semnături împotriva coplăţii, pe când era senator de Bihor, şi despre problemele de management existente la Institutul Cantacuzino. Nu dă prea multe detalii despre McTaxa, care l-a făcut celebru: nu poate spune nici când va fi introdusă, nici cât e şi se mulţumeşte deocamdată cu puţin: e bucuros că alimentaţia nesănătoasă este în dezbaterea publică.

Citeşte mai multe despre interviul acordat de ministrul Sănătăţii pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici