Câţi refugiaţi trebuie să primească România, potrivit planului de relocare anunţat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a anunţat, marţi, că România trebuie să mai primească 3546 de refugiaţi, potrivit planului comun de relocare aprobat de Blocul comunitar şi care are un caracter de obligaţie legală, potrivit unui raport prezentat pe site-ul instituţiei europene.

4160 afișări
Imaginea articolului Câţi refugiaţi trebuie să primească România, potrivit planului de relocare anunţat de Comisia Europeană

Raportul Comisiei Europene arată că România a primit, până la 9 iunie 2017, 45 de imigranţi din Italia şi 589 de imigranţi din Grecia.

Potrivit cotelor obligatorii de imigranţi stabilite în septembrie 2015 pentru fiecare stat membru, România trebuie să integreze în total 4180 de refugiaţi (1608 în Italia şi 2572 în Grecia).

Comisia Europeană a mai anunţat că România a semnat documente de planificare, potrivit cărora numărul relocărilor trebuie să ajungă la 3.000 în lunile iulie, august şi septembrie.

Totodată, în baza Acordului între Uniunea Europeană şi Turcia, România a integrat 11 cetăţeni sirieni.

Toate statele membre ale Uniunii Europene trebuie să primească 98.255 de refugiaţi, dar au relocat până în prezent doar 20.869 de persoane.

Marţi, Comisia Europeană a lansat procedurile de infringement împotriva Cehiei, Ungariei şi Poloniei, pentru faptul că nu au acceptat refugiaţi în cadrul planului comun de relocare a acestora.

Comisarul european Dimitris Avramopoulos, responsabil cu migraţia, a precizat că instituţia a transmis o notă oficială către cele trei ţări vizate. Procedura de infringement urmează etape foarte precise, iar statul vizat va fi deferit Curţii Europene de Justiţie (CEJ), cu sediul la Luxemburg, care are posibilitatea să decidă sancţiuni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici