Video VIDEO Sindicat: Doi poliţişti au luat TBC de la o deţinută/ Poliţie: Nu au fost confirmate cazuri de TBC

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor, susţine că doi poliţişti s-ar fi îmbolnăvit de TBC, virsul fiind contactat de la o deţinută încarcerată în arestul Capitalei. Poliţia anunţă că la centrele de reţinere din Bucureşti nu au fost confirmate cazuri de TBC.

904 afișări

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual, susţine că la arestul central ar fi fost adusă o deţinută care avea virusul, însă nu poliţiştii de acolo nu ar fi fost anunţaţi iar femeia nu ar fi fost izolată şi transferată la Spitalul Penitenciar Jilava.

"A mai îmbolnăvit 3-4 deţinute care au fost transferate la Jilava. Avem o poliţistă la care este confirmat că a luat acest virus şi se pare că ar fi mai mulţi în analize. Am primit mesaj că şi un poliţist ar fi suspect şi toată lumea neagă realitatea. Nu am luat legatura cu reprezentanţii arestului central pentru că ar fi trebuit ca oamenii aia să fie schimbaţi înainte de a fi puşi, nu au gestionat corect această situaţie. Categoric se impune o anchetă pentru neglijenţă în serviciu. Vorbim despre un focar de infecţie şi trebuie dezvoltate nişte măsuri preventive din punct de vedere medical, poate chiar şi carantină", a declarat pentru MEDIAFAX Dumitru Coarnă.

În replică, Poliţia Capitalei transmite, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii nu au pregătirea necesară de a stabili ce măsuri medicale iau asupra unei persoane încarcerate.

"La nivelul centrelor de reţinere şi arestare preventivă de pe raza Municipiului Bucureşti, Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulator Dr. Nicolae Kretzlescu nu a confirmat, până în prezent, niciun caz de TBC. Toate cazurile depistate la încarcerare au fost gestionate conform prevederilor legale, persoanele fiind transferate către Spitalul Penitenciar Jilava. În spaţiile carcerale nu au fost identificate surse de infestare, cazurile depistate fiind ale unor persoane ce prezentau boala anterior încarcerării", transmite Poliţia Capitalei.

"Asistenţa medicală se efectuează de personal medico-sanitar din reţeaua medicală a MAI, care aduce la cunoştinţa conducerii centrului, în scris, orice situaţie specială privind starea de sănătate a persoanei lipsite de libertate care necesită măsuri adecvate din partea administraţiei centrului de reţinere şi arestare preventivă. În anul 2017 nu a fost depistat în rândul persoanelor aflate în arest preventiv vreun caz de TBC şi nici în rândul angajaţilor. În rândul persoanelor lipsite de libertate au fost testate aproximativ 700 anul acesta. Dacă existau cazuri de acest fel, s-ar fi trecut la transferul persoanei într-o unitate spitalicească şi decontaminarea spaţiilor", a completat Marius Claudiu Iaru, şef al Serviciului Coordonare Centre de Reţinere şi Arestare Preventivă.

Ministerul Afacerilor Interne susţine că centrele de arest vor fi evaluate, urmând a fi dispuse măsuri concrete în acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici