Starea în care se află pilotul avionului prăbuşit în Constanţa. Ce spun medicii, după operaţie

Pilotul avionului prăbuşit luni în Constanţa s-a trezit după operaţia la care a fost supus marţi şi şi-a recăpătat motricitatea, au declarat reprezentanţii Spitalului Militar pentru agenţia de presă MEDIAFAX.

3393 afișări
Imaginea articolului Starea în care se află pilotul avionului prăbuşit în Constanţa. Ce spun medicii, după operaţie

În ce stare se află pilotul avionului prăbuşit în Constanţa. Ce spun medicii

Pilotul avionului MiG 21 LanceR prăbuşit în Constanţa a fost operat, marţi, timp de peste patru ore. Medicii i-au montat opt şururburi de titan în coloană, păstrându-i coloana integră.

"A fost o intervenţie foarte dificilă, a durat peste patru ore. S-au montat opt şuruburi de titan. A fost fixată o zonă mai mare a coloanei decât ne-am aşteptat iniţial. S-a reuşit reducerea hematomului despre care vorbeam ieri. S-a redus în totalitate. A fost extras de la locul respectiv. S-au redus fragmentele osoase astfel încât în urma intervenţiei chirurgicale măduva nu a fost afectată. Nu există riscul de efracţie a măduvei, una dintre complicaţiile la care ne aşteptam, complicaţie redutabilă", a declarat comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central, Florentina Ioniţă Radu.

Şeful secţiei de neurochirurgie din Spitalul Militar, Marian Mitrică, a spus că operaţia a fost una reuşită şi că speră ca pilotul să-şi revină complet în decurs de două-trei luni.

"Operaţia a decurs extraordinar de bine. Nu am avut niciun fel de problemă. Avem o echipă foarte bine pregătită pentru aşa ceva, aparatura de ultimă generaţie pentru realizarea intervenţiei respective. Obligatoriu am avut control asupra motilităţii pacientului. Testele au fost pozitive, au fost prezente întotdeauna. (..) Sperăm ca în două luni şi jumătate cel mult trei luni să fie integru. Şi din punct de vedere neurologic să fie normal ca noi toţi de aici", a spus medicul Marian Mitrică, şeful secţiei de neurochirurgie.

Reprezentanţii Spitalului Militar au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că, după operaţie, pilotul avionului prăbuşit în Constanţa s-a trezit şi şi-a recăpătat motricitatea.

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilotul avionului MiG 21 LanceR care s-a prăbuşit luni a fost transportat luni la Spitalul Militar unde i s-au făcut investigaţii complete şi a fost operat. Un MIG 21 Lancer s-a prăbuşit între Nazarcea şi Culmea, din judeţeul Constanţa. Pilotul s-a catapultat înainte de prăbuşirea aeronavei. MIG-ul aparţine Forţelor Aeriene Române şi efectua o misiune de antrenament, aparţinând Forţelor Aeriene Române.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici