Câţi români au nevoie de ajutor de încălzire şi supliment de energie, pentru a trece iarna

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că peste 500.000 de cereri au fost depuse deja la primării pentru ajutoarele de încălzire şi pentru suplimentul de energie acordat pe tot parcursul anului.

416 afișări
Imaginea articolului Câţi români au nevoie de ajutor de încălzire şi supliment de energie, pentru a trece iarna

Câţi români au nevoie de ajutor de încălzire şi supliment de energie, pentru a trece iarna

Ministrul Muncii susţine că de aceste două forme de sprijin beneficiază de la 1 noiembrie persoanele singure cu venituri de până la 2.053 de lei şi familiile cu venituri de până la 1.386 de lei de persoană.

„Peste 500.000 de cereri au fost depuse deja de către beneficiari la primării, pentru ajutoarele de încălzire în sezonul rece şi pentru suplimentul de energie acordat pe tot parcursul anului, prin legea consumatorului vulnerabil”, a scris luni, pe Facebook, Raluca Turcan.

Ea spune că, împreună cu echipa Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi cu reprezentanţi ai Ministerului Muncii, a avut luni o discuţie cu reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor din România, pentru a se asigura că oamenii vor primi ajutoarele fără întârziere.

Raluca Turcan reaminteşte că, tot de la 1 noiembrie, persoanele care nu îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului de încălzire pe perioada sezonului rece şi a suplimentului de energie prevăzute de legea consumatorului vulnerabil beneficiază de compensarea facturilor la energie electrică (în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh) şi gaze naturale (cel mult 33% din valoarea componentei preţul gazului natural din contract).

Ministrul Muncii spune că o altă măsură de sprijin pentru a depăşi perioada sezonului rece, deja în vigoare, este plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale pentru clienţii casnici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici