Căutarea celor doi soţi dispăruţi pe Muntele Ţarcu, reluată

Acţiunea de căutare a meteorologului care a dispărut, sâmbătă seară, împreună cu soţia sa, pe Muntele Ţarcu, a fost reluată, luni dimineaţă, echipa de salvatori fiind suplimentată cu pădurari şi jandarmi, însă salvamontiştii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale celor doi.

129 afișări
Imaginea articolului Căutarea celor doi soţi dispăruţi pe Muntele Ţarcu, reluată

Căutarea celor doi soţi dispăruţi pe Muntele Ţarcu, reluată (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin, Valentin Balaban, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că au început căutările în partea stângă a muntelui, pe sensul de urcare, acolo unde sunt văi adânci.

"S-au reluat căutările cu mult mai mulţi oameni. Pe lângă salvamontişti şi alpinişti sunt pădurari şi vânători, peste 20 de persoane. Căutările se fac astăzi ( luni - n.r.) în partea stângă a muntelui, unde ieri (duminică - n.r.) nu puteam căuta din cauza ninsorii şi a viscolului. Astăzi (luni - n.r.) am reuşit să scoatem şi snowmobilele, pentru că zăpadă nu e la fel de afânată ca ieri", a spus Valentin Balaban.

Potrivit sursei citate, în acest caz a fost solicitat şi ajutorul SRI, care a reuşit să confirme coordonatele ultimului apel al celor doi soţi, date care corespund cu informaţiile salvatorilor.

Salvamontiştii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire pentru că, în noaptea de duminică spre luni, pe munte au fost - 20 de grade Celsius.

"Dacă nu au fost undeva la adăpost nu au nicio şansă", a spus Valentin Balaban.

Dacă până marţi dimineaţă salvatorii nu îi vor găsi pe cei doi, cazul va fi predat Poliţiei.

Cele două persoane, un meteorolog şi soţia sa, au dispărut, sâmbătă seară, în zona Muntelui Ţarcu, unde au fost surprinse de viscol puternic, şi nu au mai ajuns la Cabana Cuntu spre care se îndreptau, opt salvamontişti şi alpinişti din Caraş-Severin plecând duminică în căutarea acestora, ajutaţi de un elicopter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici