Căutările avocatei Elodia Ghinescu, fără niciun rezultat

Poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi procurorii Parchetului General au încheiat, marţi, fără niciun rezultat, căutările pentru găsirea unui eventual cadavru al avocatei Elodia Ghinescu, dată dispărută, anul trecut, de soţul său, poliţistul Cristian Cioacă.

36 afișări
Imaginea articolului Căutările avocatei Elodia Ghinescu, fără niciun rezultat

Căutările avocatei Elodia Ghinescu, reluate în judeţul Argeş (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Judeţean Argeş, operaţiunile de scotocire a perimetrelor nu au niciun rezultat, acţiunea fiind îngreunată de timpul nefavorabil, cu ploaie, vânt şi lapoviţă.

Căutările s-au desfăşurat în zona pădurilor şi a lacului de la Nucşoara, judeţul Argeş, locuri greu accesibile, acţiunea fiind coordonată de procurorul de caz Marius Iacob, de la Parchetul General.

Procurori de la Parchetul instanţei supreme, ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române-Direcţia de Investigaţii Criminale, poliţişti de la Inspectoratul judeţean Argeş şi de la posturile comunale din judeţ au început căutările avocatei Elodia Ghinescu în localitatea argeşeană Nucşoara.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani), din Braşov, a dispărut de acasă în data de 30 august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii în 5 septembrie.

Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

După o lună, în septembrie 2007, Cioacă a fost acuzat de uciderea soţiei sale, însă în lipsa cadavrului magistraţii instanţei supreme nu au emis un mandat de arestare preventivă, dar au acceptat argumentele Parchetului în acest caz.

Trupul Elodiei a fost căutat în mai multe rânduri în pădurile, râpele şi în lacurile din judeţele Braşov, Argeş şi Prahova.

Ultima data când căutările au avut un rezultat a fost la începutul lunii septembrie, când anchetatorii au găsit într-o râpă de lângă Râşnov, judeţul Braşov, mai multe obiecte, printre care un sacou şi un covoraş, care se presupune că ar fi aparţinut avocatei dispărute.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici