Căutările pentru găsirea şefului SAS din cadrul IPJ Vrancea, dispărut în Siret, au fost reluate pe apă

Căutările pentru găsirea comisarului şef Tomiţă Lazăr, şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Vrancea, dispărut, duminică, în râul Siret, s-au desfăşurat toată noaptea de pe mal, iar luni dimineaţă au fost reluate pe apă, urmând să ajungă şi un elicopter care să survoleze zona.

840 afișări
Imaginea articolului Căutările pentru găsirea şefului SAS din cadrul IPJ Vrancea, dispărut în Siret, au fost reluate pe apă

Căutările pentru găsirea şefului SAS din cadrul IPJ Vrancea, dispărut în Siret, au fost reluate pe apă (Imagine: Catalin Cadan / Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duţă, căutările pentru găsirea trupului lui Tomiţă Lazăr s-au desfăşurat pe tot parcursul nopţii de duminică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, poliţişti şi angajaţi ai ISU Vrancea au căutat toată noaptea, de pe malul Siretului, folosind lanterne foarte puternice, trupul comisarului şef.

Conform sursei citate, luni dimineaţă căutările au fost reluate pe apă, în zonă fiind mobilizate două echipaje cu barcă pneumatică şi căngi, alte două echipaje desfăşurând căutări de pe mal.

De asemenea, în zonă urmează să ajungă un elicopter care să survoleze râul Siret, aparatul de zbor începând deplasarea dinspre Bucureşti către Bilieşti, acolo unde a fost luat de ape comisarul şef Tomiţă Lazăr.

Şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Vrancea, comisar şef Tomiţă Lazăr, a dispărut, duminică, în apele Siretului, în zona balastierei de la Bilieşti. Acesta îşi petrecea după amiaza cu familia, în momentul în care el şi una dintre fiice, cu care se afla în apă, au fost luaţi de curenţii puternici.

Potrivit martorilor, fata a fost salvată de către tatăl său, fiind ajutată şi de alte persoane să iasă la mal, însă poliţistul a fost luat de ape, acesta fiind văzut ulterior plutind în derivă, în acest sens fiind primite mai multe apeluri prin 112.

Pe perioada căutărilor, au fost sistate deversările pe Siret în amonte, iar în aval mai multe persoane au urmărit cursul apei.

Pe parcursul zilei de duminică, pompierii cu bărci pneumatice şi căngi şi apoi pompieri şi poliţişti cu lanterne puternice au căutat întreaga noapte, însă nu au reuşit să găsească trupul poliţistului, apa fiind adâncă şi extrem de rapidă, iar curenţii fiind puternici şi periculoşi.

Comisarul şef Tomiţă Lazăr a fost unul dintre cei mai apreciaţi poliţişti din IPJ Vrancea. De-a lungul carierei sale, a participat pe lângă activităţile specifice muncii de poliţist la numeroase competiţii sportive, de unde mereu s-a întors cu diplome şi medalii.

El era şeful DPIR din cadrul IPJ Vrancea de mai mulţi ani. Surse din rândul cunoscuţilor spun că ofiţerul urma să fie socru mic în această vară, una dintre fiicele sale având programată nunta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici