Cauza INCENDIULUI din blocul din Sectorul 5: Ţigară aruncată la întâmplare de către un locatar

Incendiul care a cuprins un bloc în Sectorul 5 al Capitalei, la începutul lunii septembrie, a pornit din cauza unei ţigări aprinse şi aruncate la întâmplare de către un locatar al aceluiaşi imobil, aceasta fiind cauza probabilă a incendiului, stabilită de către specialiştii ISUBIF.

883 afișări
Imaginea articolului Cauza INCENDIULUI din blocul din Sectorul 5: Ţigară aruncată la întâmplare de către un locatar

Blocul din Sectorul 5 a ars din cauza unei ţigări aruncate la întâmplare de către un locatar

În urmă cu câteva zile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov (ISUBIF) a stabilit cauza probabilă a incendiului din cartierul Ferentari care a distrus un bloc şi a lăsat pe drumuri zeci de familii.

"Incendiul a fost cel mai probabil provocat din cauza unei ţigări aprinse şi aruncate de la un balcon al blocului", au precizat pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Biroului de Presă al ISUBIF.

Conform unor surse apropiate anchetei, din balconul blocului aflat în Sectorul 5 al Capitalei, un locatar a aruncat o ţigară aprinsă în curtea vecină a unei case, în apropierea unui perete al unei magazii. În momentul în care ţigara aprinsă a fost aruncată, s-au aprins mai multe materiale combustibile, printre ele o butelie, lemne şi mai multe anvelope. Ulterior, flăcările s-au extins şi pe faţada blocului din care a fost aruncată ţigara, pe verticală şi apoi pe orizontală.

Un incendiu a izbucnit, la începutul lunii septembrie la o locuinţă care s-a extins la un bloc învecinat de pe strada Iordache Năstase, din Sectorul 5 al Capitalei. Flăcările au cuprins podul casei şi mansarda blocului în mare proporţie şi s-au propagat către etajele inferioare. Blocul are dimensiune aproximativă de 20x50 metri. La faţa locului au intervenit, la acel moment, 13 autospeciale de stingere, patru autoscări şi trei echipaje SMURD.

După eveniment, Primarul Daniel Florea a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 5 şi a decis relocarea tuturor persoanelor afectate de incendiul din blocul de pe strada Iordache Năstase nr. 14, cazarea acestora în incinta căminului Liceului „Dumitru Moţoc”, aflat în administrarea Autorităţii Locale Sector 5, asigurarea a trei mese/zi, la cantina Colegiului „Viilor”, aflat în administrarea Autorităţii Locale Sector 5, asigurarea, de către S.A. Economat S.R.L, societate deţinută de Autoritatea Locală Sector 5, a produselor alimentare şi de igienă de strictă necesitate, asigurarea de urgenţă de către Autoritatea Locală Sector 5 a hainelor, produselor de încălţăminte şi a altor obiecte de strictă necesitate pentru toate persoanele afectate, dar şi punerea la dispoziţie de către Autoritatea Locală Sector 5 a uniformelor şcolare şi a rechizitelor pentru toţi copiii din familiile afectate, pentru ca activitatea şcolară a acestora să nu fie afectată.

În evidenţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov nu a fost identificată vreo solicitare din partea proprietarului/beneficiarului blocului din Sectorul 5 care a ars pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu, anunţă reprezentanţii ISU.

Locatarii blocului care a ars în Sectorul 5 al Capitalei susţin că dezvoltatorul nu le-a făcut acte de proprietate pentru că nu obţinuse încă o autorizaţie de construcţie, astfel că toată lumea din clădire a încheiat antecontracte sau promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare. Primăria Sectorului 5 a anunţat, la acel moment, că toate aspectele juridice care ţin de situaţia locativă a blocului care a ars face obiectul unui dosar penal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici