Cauza morţii bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen, de jandarmi, într-un parc din Vatra Dornei

  • Avocatul bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen, de jandarmi, într-un parc din Vatra Dornei, spune că decesul a survenit ca urmare a pulverizării cu sprayul iritant
  • Avocatul cere schimbarea încadrării juridice
  • Incidentul a avut loc anul trecut, în timpul unui spectacol de muzică populară
2980 afișări
Imaginea articolului Cauza morţii bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen, de jandarmi, într-un parc din Vatra Dornei

Cauza morţii bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen, de jandarmi, în Vatra Dornei

Avocatul familiei bărbatului care a murit după intervenţia jandarmilor din parcul din Vatra Dornei, Ioan Marocico, a declarat pentru MEDIAFAX că va cere schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă şi loviri şi alte violenţe în lovituri cauzatoare de moare sau omor, după ce IML Iaşi a terminat expertiza care dovedeşte o legătură între intervenţia femeii jandarm şi moartea bărbatului.

Potrivit lui Ioan Marocico, Institutul de Medicină Legală din Iaşi a terminat raportul de expertiză medico-legală, iar potrivit acestuia moartea a fost violentă.

„Comisia de Avizare şi Control a confirmat raportul de noua expertiză medico-legală întocmită la Institutul de Medicină Legală Iaşi privind moartea bărbatului. Din concluziile raportului reiese că moartea a fost cauzată de insuficienţa multiplă pe organ, infarct entero-mezenteric, consecinţa unei asfixii acute prin pulverizarea unui jet de gaz iritant lacrimogen şi presarea victimei cu corpul şi genunghii în zona lombară cu mâinile în regiunea cervicală, toate acestea ducînd la stop cardio-respirator", a declarat Ioan Marocico.

În concluzie, spune avocatul, decesul a survenit ca urmare a pulverizării cu spray iritant lacrimogen la o distanţă de 20-30 centimetri de faţa victimei, ce a determinat asfixia acută urmată de stop cardio-respirator.

Dosarul este în lucru la Parchetul Militar Iaşi.

Incidentul a avut loc anul trecut, în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiţă. Bărbatul a ajuns, după intervenţia jandarmilor, în stare gravă la spital, în comă profundă. El şi-a pierdut cunoştinţa după ce s-a opus încătuşării, iar jandarmii au folosit spray lacrimogen. Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a murit la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici