Caz ŞOCANT la Botoşani: Un bebeluş subnutrit, în stare gravă la spital. Cu ce l-a hrănit mama lui adolescentă, încă de la naştere

Un bebeluş de trei luni, din localitatea Manoleasa, judeţul Botoşani, a ajuns în stare gravă la spital, subnutrit, cu o greutate cu 300 de grame mai mică decât a avut naştere, după ce mama, o tânără de 18 ani, l-a alimentat de când l-a născut, cu lapte şi griş.

2974 afișări
Imaginea articolului Caz ŞOCANT la Botoşani: Un bebeluş subnutrit, în stare gravă la spital. Cu ce l-a hrănit mama lui adolescentă, încă de la naştere

Caz GRAV la Botoşani: Un bebeluş subnutrit, în stare gravă la spital. Cu ce l-a hrănit mama lui, încă de la naştere

Directorul medical Serviciului de Ambulanţă Judeţean Botoşani, Mihai Murariu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că bebeluşul, care s-a născut cu o greutate de 3,6 kilograme, avea, după trei luni de viaţă, cu 300 de grame mai puţin.

”A fost dus la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean. Se pare că minorul s-a născut cu o greutate de 3,6 kilograme şi după trei luni avea mai puţin decât cu cât s-a născut. A fost ambulanţa, l-a adus la spitalul de copii, i-a asigurat monitorizarea pe timpul transportului”, a spus Murariu.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani s-a autosesizat în acest caz. Primele informaţii sunt că bebeluşul locuia cu mama, o tânără de 18 ani, şi cu bunica, copilul neavând tată.

”Am dispus o anchetă. Din primele cercetări a rezultat faptul că acest copil, care are o mamă de 18 ani, a ajuns la spital în condiţii grave de sănătate din cauza alimentaţiei pe care au asigurat-o mama şi bunica, în special, pentru că mama cu copilul locuiesc la bunica maternă, în sensul că i-a dat la un copil de trei luni lapte cu griş. Copilul se pare că a făcut o indigestie”, Alexandru Valentin Colbu, director adjunct DGASPC Botoşani.

Potrivit acestuia, mama copilului va fi consiliată la Centrul Micul Prinţ, care este un centru maternal, urmând să participe la şedinţe unde să fie învăţată cum se comporte cu bebeluşul şi cum să îl hrănească.

„Dacă se va impune, o perioadă determinată de timp, o să-i aducem în Centrul Maternal. Dacă într-adevăr este vorba de o neglijare, sesizăm clar şi Poliţia, dacă e cazul, dar dacă se impune, mergem şi mai departe, pe decăderea din drepturile părinteşti. Din câte am înţeles nu este cazul. Mama este interesată de acest copil, nu are tată copilul, mama era minoră când l-a născut”, a mai spus Colbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici