Cazanciuc: MJ şi CSM lucrează la o strategie de dezvoltare a sistemului judiciar

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, că instituţia pe care o conduce, alături de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), lucrează la elaborarea unei strategii de dezvoltare a sistemului judiciar.

295 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: MJ şi CSM lucrează la o strategie de dezvoltare a sistemului judiciar

Robert Cazanciuc (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Strategia urmăreşte, în principal, modernizarea sistemului judiciar prin instituirea managementului strategic în domeniul justiţiei, utilizarea eficientă a resurselor, recurgerea la soluţii inovative de creştere a performanţei în justiţie, sporirea transparenţei şi integrităţii sistemului judiciar, precum şi a accesibilităţii sale faţă de cetăţean", a spus Cazanciuc, la Conferinţa Autorităţilor Judiciare din Regiunea Balcanilor.

Ministrul Justiţiei a adăugat că, în momentul de faţă, România are un cadru judiciar modern.

"Cele mai recente evaluări europene şi internaţionale apreciază în mod favorabil activitatea Consiliului Superior al Magistraturii. Ca membru de drept al CSM, apreciez în mod deosebit activitatea Consiliului din ultima perioadă. CSM-ul beneficiază de toate garanţiile de independenţă şi are autoritate deplină în ce priveşte managementul resurselor umane din sistemul judiciar, cariera magistraţilor, formarea profesională a acestora", a precizat ministrul Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici