Cazul Băhăian: O parte dintre victime au fost ucise pentru că ridicau pretenţii

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi a declarat pentru Hotnews, că victimele din cazul omului de afaceri Sergiu Băhăian au primit bani pentru semnarea hârtiilor de înfiinţare a unor societăţi comerciale şi că au fost ucise atunci când au început să ceară sume în plus.

75 afișări
Imaginea articolului Cazul Băhăian: O parte dintre victime au fost ucise pentru că ridicau pretenţii

Cazul Băhăian: O parte dintre victime au fost ucise pentru că ridicau pretenţii (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Potrivit Codruţei Kovesi, în cursul saptămânii trecute a apărut o informaţie certă care să facă legătura între dispariţia persoanelor şi activitatea infracţională investigată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Oraganizată şi Terorism (DIICOT) şi în care este inculpat Sergiu Băhăian.

În legătură cu gravitatea cazului privind asasinarea a patru persoane pentru a se acoperi o serie de infracţiuni economice, Codruţa Kovesi a afirmat că un astfel de caz nu s-a mai întâlnit în practica ultimilor ani, informează Hotnews.

"Din punct de vedere al gravităţii, pot sa va spun că nu am mai întâlnit în practica constantă a acestor ani. Poate şi cauza de îmbogăţire rapidă a fost unul dintre motivele care i-au determinat pe cei implicaţi să apeleze la violenţă, dorinţa de a-şi proteja afacerile pe care le derulau", a spus Kovesi.

Potrivit procurorului general al României, victimele au fost ucise pentru că "ridicau pretenţii" şi pentru că la un moment dat "au cerut bani în plus.

"În acest caz de la Constanţa, o parte dintre victime au fost ucise pentru că ridicau pretenţii. Ele primeau o anumită sumă de bani pentru a semna hârtiile de constituire a unor societăţi comerciale. După o anumită perioadă de timp, când constatau cât de mult se îmbogăţesc alţii pe seama lor, au cerut bani în plus. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care au fost ucise", a spus şeful Ministerului Public.

Kovesi a mai arătat că pentru infracţiunile economico-financiare pedepsele sunt destul de blânde şi că legislatia oferă posibilitatea de a se da pedepse cu suspendarea executării pedepsei.

"Am constatat că asistăm la o lipsă de fermitate atăt din partea instanţei, dar şi din partea procurorilor", a precizat Kovesi, în interviul acordat Hotnews.

Cazul omului de afaceri Sergiu Băhăian, reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), fiind suspectat de infracţiuni economice, cât şi de instigare la patru omoruri, este unul nemaiîntâlnit în sistemul judiciar din România, din cauza modului atroce de execuţie, în stil mafiot, a patru membri ai grupării coordonate de afacerist.

Dacă cele patru victime ar fi fost încă în viaţă, ele ar fi fost cercetate alături de Băhăian şi de ceilalţi trei complici pentru infracţiunile economice la care au fost părtaşi.

Patronul clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian - lider al unei grupări specializate în infracţiuni economice, care ar fi ordonat uciderea a patru persoane - a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Ialomiţa.

Tribunalul Ialomiţa a emis mandate de arestare preventivă, tot pentru 29 de zile, şi pe numele a trei dintre presupuşii complici ai lui Băhăian, toţi patru fiind acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul este estimat, în acest dosar, la aproximativ un milion de euro, fiind păgubite diferite societăţi comerciale.

Vezi aici de ce sunt acuzaţi Sergiu Băhăian şi complicii săi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici