Cazul bărbatului împuşcat la Piteşti: S-a tras de cel puţin 7 ori. Care a fost cauza decesului

Şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş a declarat că, având în vedere rănile bărbatului de 37 de ani împuşcat mortal pe o stradă, în Piteşti, s-ar fi tras iniţial "mai de la distanţă", apoi "în cădere", iar în final "mai multe focuri de armă care au provoca plăgi împuşcate la nivelul toracelui".

895 afișări
Imaginea articolului Cazul bărbatului împuşcat la Piteşti: S-a tras de cel puţin 7 ori. Care a fost cauza decesului

Cazul bărbatului împuşcat la Piteşti: S-a tras de cel puţin 7 ori. Care a fost cauza decesului (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului de Medicină Legală Argeş, Dan Manu, în urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul a murit din cauza unei hemoragii interne, pe cadavru fiind descoperite şapte plăgi împuşcate la nivelul toracelui, la mâini şi la picioare.

"Sunt multiple plăgi împuşcate la nivelul toracelui, la mâini şi la picioare. Cert este că a decedat din cauza unei hemoragii interne. Este vorba despre plăgi împuşcate, penetrante, cu lezare de plămâni şi de aortă. Eu cred că în dinamică s-a tras iniţial mai de la distanţă, şi am elemente suficiente care îmi motivează afirmaţiile, după care în cădere şi urmat de mai multe focuri care au provocat plăgi împuşcate la nivelul toracelui. A fost un autor hotărât, care nu a avut loc de dubii privind decesul victimei", a declarat Dan Manu.

Anchetatorii au stabilit, din cercetările făcute până în prezent, că bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost împuşcat luni, în jurul orei 23.10, în timp mergea spre casă, asupra acestuia fiind trase cel puţin şapte focuri de armă, cu un pistol de calibru nouă milimetri, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului instanţei supreme remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Bărbatul a fost găsit "în dreptul unui stâlp de lumină stradală care nu funcţiona ca urmare a faptului că anterior fuseseră tăiate firele de alimentare energie electrică", au precizat procurorii.

Incidentul a avut loc în cartierul piteştean Prundu, fiind anunţat la serviciul unic de urgenţă 112 de către un localnic.

Principal suspect în acest caz a fost identificat de anchetatori şi este audiat, marţi, alături de un poliţist al Secţiei 14 din Bucureşti, la sediul Parchetului Tribunalului Argeş.

Procurorul criminalist Ion Anghelescu de la Parchetul Tribunalului Argeş declara că bărbatul a fost împuşcat cu o armă de calibru nouă milimetri, în "două reprize" de câte două-trei focuri. El preciza că sunt luate în calcul mai multe variante, între care şi o reglare de conturi, în condiţiile în care există indicii că victima ar fi făcut parte din clanul Sportivilor din Piteşti.

"A fost împuşcat cu armă letală, armă cu glonţ, se pare de calibru nouă milimetri. Am găsit câteva tuburi la faţa locului, s-a tras în două reprize câte două-trei focuri. E împuşcat în piept. Cine a tras, a tras cu intenţia de a-l omorî. Avem un traseu de câţiva zeci de metri în care victima şi-a abandonat lucrurile pe care le avea. Au fost faţă în faţă se pare victima cu agresorul. Există şi date că victima ar fi avut un conflict, că a fost ameninţat, verificăm această ipoteză, verificăm şi dacă este o reglare de conturi, dar nu ne putem pronunţa acum, luăm în calcul şi faptul că victima este o persoană din lumea interlopă în întocmirea cercului de suspecţi", spunea procurorul de la Parchetul Tribunalului Argeş.

Anul trecut, poliţistul audiat a reclamat că arma personală, un pistol marca Glock de calibru nouă milimetri, cumpărat în 2011, i-a fost furată din casă.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, poliţistul din Bucureşti era prieten cu victima şi vindeau împreună maşini.

De asemenea, surse din rândul anchetatorilor au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că bărbatul ucis era martor într-un dosar în care principalul suspect şi poliţistul bucureştean sunt cercetaţi pentru furtul unei maşini. Dosarul a fost deschis în 2012 de anchetatorii din Piteşti şi este în curs de cercetare.

Oamenii legii au făcut percheziţii, marţi dimineaţă, la locuinţa principalului suspect, aflată în apropierea apartamentului victimei.

Potrivit Poliţiei Capitalei, agentul de poliţie este încadrat la Secţia 14 din anul 2010, iar în 2013 a fost sancţionat disciplinar pentru că nu a anunţat că este cercetat într-un dosar penal.

"Pentru nerespectarea prevederilor legislative în vigoare, conform cărora poliţistul avea obligaţia de a aduce la cunoştinţa şefilor nemijlociţi faptul că este cercetat într-un dosar penal, instrumentat la I.P.J. Argeş, acesta a fost sancţionat disciplinar în anul 2013", se arăta într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

O echipă de ofiţeri de la Poliţia Română, coordonată de adjunctul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Mihai Pitulescu, a fost trimisă, marţi, la Piteşti, pentru a acorda sprijin anchetatorilor argeşeni în cazul bărbatului împuşcat mortal pe o stradă din oraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici