Cazul bărbatului ucis de urs în Dâmboviţa: Cei doi însoţitori ai săi au interdicţie de a părăsi ţara

Cei doi bărbaţi din comuna dâmboviţeană Moroeni, care l-au însoţit pe bărbatul de 63 de ani ucis de urs, reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore sub acuzaţiile de complicitate la braconaj cinegetic, respectiv favorizarea infractorului, au primit interdicţie de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

666 afișări
Imaginea articolului Cazul bărbatului ucis de urs în Dâmboviţa: Cei doi însoţitori ai săi au interdicţie de a părăsi ţara

Cazul bărbatului ucis de urs în Dâmboviţa: Cei doi însoţitori ai săi au interdicţie de a părăsi ţara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Magistraţii Judecătoriei Pucioasa au decis, joi, ca cei doi bărbaţi să fie cercetaţi în libertate, ei primind însă interdicţie de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

Decizia dispusă de magistraţii Judecătoriei Pucioasa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs de către procurori la Tribunalul Dâmboviţa.

"Procurorii au dispus împotriva celor doi reţinuţi măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, o decizie atacabilă cu recurs din partea procurorilor", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agentul Raluca Florescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, suspecţii sunt la IPJ Dâmboviţa şi urmează să părăsească arestul după expirarea celor 24 de ore ale ordonanţei emise, miercuri noapte, de către procurori.

Cei doi bărbaţi din Moroieni reţinuţi pentru complicitate la braconaj şi favorizarea infractorului, în dosarul constituit după ce un dâmboviţean de 63 de ani a fost ucis de un urs, au fost audiaţi, joi, de procurorii dâmboviţeni.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa au dispus reţinerea lui Mihai Marmandiu, pentru complicitate la braconaj, şi a lui Severin Marmandiu, pentru favorizarea infractorului, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Public.

Potrivit probelor existente la dosar până la acest moment al urmăririi penale, miercuri, 19 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile, Mihai Marmandiu l-a ajutat pe Ilie Leotescu să vâneze un urs, prin folosirea unor capcane neautorizate, iar Severin Marmandiu a ascuns uneltele şi capcanele folosite pentru capturarea ursului, "contribuind, în acest mod, la zădărnicirea urmăririi penale, în cauză", se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, cei doi bărbaţi, cu vârste de 31 şi, respectiv, 52 de ani, au fost audiaţi miercuri seară, mai multe ore, la Poliţia oraşului Fieni, procurorii dispunând ulterior reţinerea acestora pe bază de ordonanţă şi începerea urmăririi penale în cazul lor.

În dosarul în care s-au făcut cercetări pentru braconaj apare şi numele bărbatului ucis de urs, miercuri dimineaţă, Ilie Leotescu, în vârstă de 63 de ani, cei doi bărbaţi reţinuţi miercuri seară pentru complicitate la braconaj cinegetic, respectiv favorizarea infractorului recunoscând că l-au ajutat pe Leotescu să ucidă ursul.

Cei doi bărbaţi au declarat anchetatorilor că animalul a fost prins în laţ încă de marţi şi că miercuri dimineaţă s-au dus toţi trei ca să-l ucidă şi să-l transporte apoi cu o căruţă.

Bărbatul de 63 de ani s-a apropiat de urs pentru a-l străpunge cu o lance improvizată dintr-un băţ în vârful căruia era un cuţit, moment în care animalul, care era rănit, s-a zbătut şi s-a desprins din capcană, năpustindu-se asupra omului, după care a fugit, afirmă anchetatorii.

Vânătorii, pădurarii şi jandarmii, însoţiţi de câini, au reluat, joi, acţiunea de căutare a ursului care a ucis un om în zona localităţii Moroieni, autorităţile avertizându-i în continuare pe localnici să nu se îndepărteze de case până când animalul nu va fi prins, întrucât este extrem de periculos.

Ilie Leotescu a fost ucis de un urs, miercuri dimineaţă, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, la câteva zile după ce o persoană a murit, iar alte două au fost rănite după ce au fost atacate de un urs, în două localităţi învecinate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici