NOI ATACURI ale ursului în Dâmboviţa: Un bărbat a fost UCIS, un altul a reuşit să se salveze

Un bărbat a fost ucis de un urs, miercuri dimineaţă, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, la câteva zile după ce o persoană a murit, iar alte două au fost rănite după ce au fost atacate de urs, în două localităţi învecinate. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei şi Jandarmeriei Dâmboviţa, incidentul a avut loc în satul Muscel din localitatea Moroieni, la o distanţă de aproximativ doi kilometri de zona în care sunt case.

6079 afișări
Imaginea articolului NOI ATACURI ale ursului în Dâmboviţa: Un bărbat a fost UCIS, un altul a reuşit să se salveze

Bărbat ucis de urs într-o localitate din Dâmboviţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 10:50 - Un nou atac al ursului în zona Pietroşiţa, victima a reuşit să se refugieze într-o baracă

Un cioban a anunţat la 112, miercuri dimineaţă, că a fost atacat de un urs, dar a reuşit să se refugieze într-o baracă, fără a fi rănit, incidentul având loc în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, unde sâmbătă un bătrân a fost ucis de un urs.

Potrivit jandarmilor, incidentul a avut loc într-o zonă izolată din satul Dealu Frumos, unde un cioban a fost atacat de un urs, însă bărbatul a reuşit să fugă, refugiindu-se într-o baracă.

Incidentul a fost semnalat la 112.

Prefectul de Dâmboviţa, Dragos Rusu, a precizat că bărbatul care a alertat autorităţile nu a fost rănit.

UPDATE 09:15 - Bărbat ucis de urs într-o localitate din Dâmboviţa

Victima este un bărbat în vârstă de 64 de ani.

Bărbatul a fost găsit mort de către un paznic de vânătoare care a sunat la 112, în jurul orei 8.45.

"Se pare că ursul era prins într-un gard al unei curţi, iar ulterior acesta l-a atacat pe om", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmieri Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu.

Rovana Plumb: Incidentul din Dâmboviţa - în zona în care e carantină, pe acelaşi fond de vânătoare

Ministrul Mediului a precizat că incidentul de miercuri dimineaţă a avut loc pe acelaşi fond de vânătoare de unde provine ursul care a atacat trei persoane, sâmbătă, în acea zonă fiind instituită carantina pe o distanţă de 30 de kilometri.

Rovana Plumb a spus că primele informaţii care i-au fost transmise arată că ursul ar fi fost prins în gardul unei curţi şi l-a atacat pe bărbatul respectiv.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc la o distanţă de aproximativ zece kilometri de locul în care sâmbătă a avut loc primul incident.

Prefect: În cazul de la Moroieni este vorba despre braconaj, ursul era prins într-un laţ

Prefectul de Dâmboviţa, Dragoş Rusu, spune că este vorba despre braconaj, după ce animalul rămăsese prins într-un laţ şi rănit.

Prefectul a precizat că incidentul a avut loc la o distanţă de 6-7 kilometri de localitatea Moroieni, pe dealurile din zonă.

"Mai mult ca sigur în acest caz este vorba despre braconaj. ursul fusese prins într-un laţ, era rănit. Clar este vorba despre braconaj. Nu ştim ce căuta acolo bărbatul care a fost atacat - dacă trecea întâmplător sau dacă el este cel care pusese capcana. Este de nedescris ce s-a întâmplat aici", a spus prefectul.

El a precizat că laţul era prins între trei copaci, iar cel mai probabil animalul s-a zbătut timp de câteva ore pentru a scăpa, animalul rupând laţul după ce a smuls din rădăcini arborii.

Potrivit prefectului, bărbatul care se afla acolo a fost sfâşiat de animal, care apoi a fugit în pădure.

La faţa locului, la ora transmiterii acestei ştiri se află atât autorităţile locale şi judeţene, cât şi zeci de poliţişti şi jandarmi şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi ai DSP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici