Cazul bătrânei externate în pijama şi papuci - Medicul care a făcut schimb de gardă: "Copiii mei au fost în stradă să o caute pe bătrână"

Medicul de la Spitalul "Tractorul" din Braşov care a făcut schimb de gardă cu doctoriţa de la Sfântu Gheorghe care a lăsat-o să plece acasă în pijama şi papuci pe bătrâna găsită apoi moartă pe câmp spune că s-a simţit rău şi că durerea i-a ”întunecat” judecata, greşind că nu şi-a anunţat superiorii

2605 afișări
Imaginea articolului Cazul bătrânei externate în pijama şi papuci - Medicul care a făcut schimb de gardă: "Copiii mei au fost în stradă să o caute pe bătrână"

Cazul bătrânei externate în pijama şi papuci. Medicul care a făcut schimb de gardă: Copiii mei au fost în stradă să o caute pe bătrână (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Medicul Eva Ionel de la Spitalul "Tractorul" din Braşov a declarat jurnaliştilor, joi, după ce a ieşit de la comisia de anchetă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă care analizează cazul bătrânei de 82 de ani găsită moartă de frig pe un câmp după ce a fost lăsată să plece din spital în pijama, că şi-a început garda vinerea trecută, la ora 14.00, însă s-a simţit foarte rău şi a sunat o colegă de la Sfântu Gheorghe ca să o înlocuiască, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu am fost în gardă. Am început garda la ora 14.00 şi la un moment dat condiţia mea fizică atât de tare s-a deteriorat încât n-am mai putut să merg. Între ora 15.00 şi 15.30, în timpul record de jumătate de oră, vineri după-amiaza, am reuşit să găsesc un înlocuitor. Singura imagine pe care o aveam atunci era căruciorul cu rotile şi familia care trebuie să aibă grijă de mine în căruciorul cu rotile. Pentru că asta urmează. În situaţia asta am fost atunci. Durerea îţi întunecă judecata. Ştiu că am greşit pentru că acea colegă pe care am reuşit să o chem, pentru ca serviciul să nu sufere şi să aibă continuitate, nu este pe lista oficială de gărzi. Dar este o persoană extrem de competentă, membră a Colegiului Medicilor, care face gărzi într-un alt spital, în Sfântu Gheorghe, şi în care eu am avut multă încredere pentru că mi-a fost şi rezident. Nu am găsit în acel moment alt coleg“, a spus medicul Eva Ionel.

Întrebată de ce nu a urmat regulamentul conform căruia ar fi trebuit să înainteze o cerere conducerii spitalului pentru a fi înlocuită, doctoriţa a recunoscut că a greşit pentru că nu şi-a anunţat superiorii.

"Da, asta a fost greşeala mea, pentru care am fost chemată la Poliţie, la comisia de disciplină şi voi fi pedepsită categoric, conform legii, pentru că nu am respectat regulamentul de ordine internă. Asta este greşeala mea, în legăură cu schimbul de gardă“, a mai spus ea.

Întrebat dacă schimbul de gardă are legătură cu moartea bătrânei, ea a răspuns: ”Nu, nu are legătură”.

Medicul a mai spus că regretă ce s-a întâmplat cu bătrâna Ioana Caloian şi că fata şi ginerele ei au ieşit în stradă să o caute pe femeie.

"Eu am stat imobilizată acasă, dar copiii mei, adică fata mea şi cu ginerele meu, împreună cu sute de buni români, au fost pe stradă să o caute pe această femeie“, a adăugat ea.

Eva Ionel lucrează de peste 30 de ani la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Braşov, de care aparţine Spitalul "Tractorul", şi nu a fost niciodată sancţionată pentru vreo abatere, potrivit managerului SJU Braşov, Adrian Albotă.

În urma anchetei interne declanşate la Spitalul "Tractorul" din Braşov s-a stabilit că medicul Veronica Grigore, care a lăsat-o să plece din spital pe bătrână, nu are niciun fel de contract cu această unitate sau cu alt spital din Braşov, ci lucrează la Sfântu Gheorghe. Ea a fost rugată de medicul de gardă titular, Eva Ionel, să îi ţină locul pentru că se simţea rău. Doctoriţa Veronica Grigore, care a fost rezidenta medicului Eva Ionel de la Spitalul Judeţean Braşov, lucrează ca reumatolog la SJ Sfântu Gheorghe.

Marţi, managerul Spitalului Judeţean Braşov, Adrian Albotă, spunea că schimbul de gardă de la Spitalul "Tractorul" a fost "complet ilegal“ şi că superiorii medicului care i-a cerut doctoriţei de la Sfântul Gheorghe să-i ţină locul nu au fost înştiinţaţi, în acest caz urmând să fie dispuse sancţiuni.

Bătrâna de 82 de ani a fost găsită moartă, duminică seară, pe un câmp din zona cartierului Rulmentul din Braşov, după ce cu o zi în urmă fusese lăsată să plece din Spitalul ”Tractorul” în pijamale, cu papuci de casă şi având o păturică pe umeri.

Luni, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a trimis o echipă a Corpului de control la Spitalul "Tractorul", nemulţumit de rezultatul anchetei făcute de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov în cazul bătrânei de 82 de ani care a fost lăsată să plece din unitatea medicală şi a fost apoi găsită moartă de frig pe un câmp.

Marţi, Ministerul Sănătăţii a dispus o nouă anchetă la Spitalul "Tractorul" din Braşov, după ce a fost sesizat că o ambulanţă veche transporta la această unitate trei pacienţi pe aceeaşi targă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici